Kek Tarifleri

Çikolatalı Kek Tarifi

Çikolatalı Kek

Herkes hayatının bir döneminde tatlı krizine girmiştir. Sütlü, şerbetli ya da çikolatalı tatlı krizleri insanın o an içinde bulunduğu duruma ve etkileşim kurduğu tatlıya göre değişkenlik gösterse de tatlı krizlerini hafif tatlar ile geçiştirmek zordur. Çikolatalı kek hem dokusu hem de kıvamı ile tadına bakan herkesin aklını başından olan bir lezzet olarak bilinir. Islak kek tarifinde kullanılan sütlü çikolata daha soft lezzetlerden hoşlananlar için ön plana çıkarken bitter çikolata yoğun çikolata tadına hayır diyemeyenler için vazgeçilmezdir. Islak kek çayın, kahvenin ve sütün yanında muhteşem bir uyum yakalarken her tadan ikinci bir dilim için rahatça yeniden sıraya geçebilir. Lezzet açısından oldukça vazgeçilmez olan çikolatalı kek az kalorili ve hafifi bir tarif olduğunda ise kesinlikle tadından yenmeyecek bir noktaya geliyor. Kişilerin damak zevkine göre farklı çikolata alternatifleri ile denenebilecek olan bir tarif olan ıslak keki hazırlamak neredeyse 10 dakika sürerken ortalama olarak 8-10 dilim çikolatalı ıslak kek ile ani gelen misafirlerinizi taze pişmiş kek kokuları ile ağırlayabilirsiniz.

Islak Kek

Bir dilim çikolatalı pastaya hayır diyebilecek küçük ya da büyük olmadığını düşündüğünüz zaman hem misafirleriniz hem de aileniz için bir tarif hazırlamak istediğinizde çikolatalı ıslak kek tarifini denemeniz yeterli olacak. Tarif malzemelerinin hafifliği ile ön plana çıkarken kremasının hazırlanmasıyla da insanı şaşkınlığa uğratıyor. Çikolata seçimi sırasında liva çikolataları gibi tanınmış markaların çikolatalarını kullanırsanız kaliteli ve lezzetli bir kek ortaya çıkarırsınız.

Çikolatalı Kek Tarifi

Kek Malzemeleri;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1/3 paket (3-3,5 gr.) Kabartma Tozu
  • 3-3.5 gr. Karbonat
  • 1 tutam tuz

Krema Malzemeleri;

  • 1 su bardağı çikolata ( sütlü, bitter ya da beyaz çikolata olabilir. )
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1 tutam tuz

Kek Yapılışı

Un, şeker, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuz karıştırılır. Farklı bir kapta yumurtalar süt ve sıvıyağ ile çırpılır. Çırpma işleminden sonra vanilya eklenir ve bir süre daha çırpılır. Kuru malzemelerin olduğu karışım sıvı malzemeler ile karıştırılır. Sıvı malzemelerin içerisinde kuru malzemeleri dökerken elek kullanmanız karışımın olabildiğince pürüzsüz olması için önemlidir. İki karışımı birbirine karıştırdıktan sonra kekin daha çok kabarması için uzun süre çırpmayın. Malzemeler karıştıktan sonra yarım su bardağı sıcak suyu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Suyun sonradan eklenmesi yumurtaların koku yapmaması ve pişmemesi açısından önemlidir bu yüzden sıcak su en son eklenmelidir. Elde edilen karışımı daha önce yağladığınız bir borcama ya da kek kalıbına alın. Burada püf nokta kalıbının çok büyük olmamasıdır. Kalıbınızın ölçülerinin 18-25 santimetre aralığında olması kekinizin daha kabarık ve güzel olmasını sağlayacaktır. Kekinizi önceden 160oC’de ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.

Çikolatalı Kremanın Yapılışı

Çikolataları benmari usulü ile ya da mikrodalgada eritin. Çikolataları, kremayı ve bir tutam tuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kremanın hazırlanma zamanı çok önemlidir. Kek fırından çıkıp soğumaya başladığında bu pratik krema tarifini uygulamaya başlayabilirsiniz. Bu sayede kremanız uzun süre boyunca beklemeyecek ve kekinizle daha sağlıklı bir şekilde bütünleşecektir. Krema soğuyan kekin üzerine eklenir ve yaklaşık 5 dakika dinlendirildikten sonra servise hazırdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu