Güzellik

Hint Yağı ile Kirpik Uzatma, Kirpikler Nasıl Uzatılır?

Hint Yağı ile Kirpik Uzatma, Kirpikler Nasıl Uzatılır?

Gözlerimizi dış etkenlerden koruyan ve gözlerin güzel görünmesine yardımcı olan kirpikler, güzelliğinize de, güzellik katıyor. Birçok bayan kirpiklerinin uzun olmasını ister, bunun içinse kirpik uzatma yöntemlerine başvurur, bilinen en etkili kirpik uzatma yolları arasında hint yağı ile kirpik uzatma yöntemleri gelmektedir. Bu yazımızda da kirpikler nasıl uzatılır ve hint yağının kirpiklere faydaları nelerdir? Konusunu kaleme aldık.

Kirpikler saçlar gibi bakım ve ilgi ister bakımsız kirpikler kolayca yıpranıp, kırıldığı gibi dökülebilirler. Kirpiklerin kırılması ve dökülmesindeki en büyük etken kullanmış olduğunuz kozmetik ürünlerden ve kalitesiz makyaj temizleme losyonları kirpiklerimizin büyük düşmanlarındandır. Sağlıklı olmayan kirpikler gözlerimizin korumasız olması anlamına gelir ve gözlerimizi dış etkenlere karşı savunmasız kılar ve mikroplara davetiye çıkarır.

Hint Yağı İle Kirpik Uzatma

Gür, dolgun ve sağlıklı uzun kirpiklere sahip olmak istiyorsanız saçlarınıza gösterdiğiniz özeni kirpiklere de göstermelisiniz. Bunun için kirpiklerinizi sağlıklı ve uzamasına yardımcı olabilecek Hint yağı kullanabilirsiniz. Kirpiklerinize hint yağını düzenli ve titiz bir şekilde kullanırsanız kirpiklerin yıpranması ve dökülmesine engel olarak sağlıklı bir şekilde gür görünmesine yardımcı olacaksınız. Hint yağının en büyük özelliği ise uyguladığınız bölgede hemen emilerek işlemesidir. Ayrıca hint yağını saçlarımızı ve kirpiklerimizi hatta cildimizi beslemesi için rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kadınlive Kadın ekibi olarak sizler için hint yağının kirpiklere nasıl uygulayacağı konusundaki vermiş olduğumuz bilgileri inceleyin…

Hint Yağıyla Kirpik Uzatma Maskesi

Malzeme listesi:

  • 1 bardak su (kaynatılmış olacak),
  • 1 çay kaşığı kadar hint yağı,
  • 12 gr kadar kakao yağı (1 yemek kaşığının yarısı).

Kirpik Uzatma ve Gürleştirme Maskesinin Hazırlanışı

Tüm malzemeleri belirttiğimiz miktarda cam kase içerisine koyarak iyice karıştırıyoruz. Cam kaseyi sıcak su bulunan başka bir kabın içerisine yerleştirerek krem kıvamını alana kadar ısıtarak karıştırın.

Kirpik Uzatma ve Gürleştirme Maskesinin Uygulanışı

Hazırlamış olduğunuz karışımı soğumasını bekledikten sonra kulak çöpü ile kirpiklerinizin dipleri ve uçlarına doğru maskara çeker gibi uygulayın. Bu uygulamayı gece yatacağınız zaman uygularsanız daha etkili verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Sabah uyandığınız da kirpiklerinizi önce ılık su ile daha sonra soğuk su ile hafif şekilde yıkayarak temizleyin. Yüzünüzü yıkama işleminden sonra havlu ile kirpiklerinizi zarar veremeden hafifçe kurulayın. 15 gün süre ile bu işlemi gece yatmadan önce uygulayın.

Kirpikleri uzatmak, gür ve daha dolgun göstermek için uyguladığımız bakım süresi içerisinde kirpiklerinize maskara vb. kozmetik ürünleri kullanmaya özen gösterin. Hint yağı karışımı tükendiğinde badem yağı yahut zeytin yağı ile işleme devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu