Aşk & İlişkiler

Eski Sevgilinizi Unutturacak Tavsiye ve Öneriler

Eski sevgilinizi unutturacak tavsiyeler

Sevdiğiniz bir insan ile ayrıldığınız süreçte onu aklınızdan çıkarmanız haftalar, aylar, yıllar sürebilir. Bu süre zarfında aklınıza gelen anılar, geçirdiğiniz hoş günler sizin uzun bir süre acı çekmenize neden olabilir. Fakat eskiye dönmek için belli bir umudunuz yoksa aranızda olan tüm ilişkinin bittiği düşüncesindeyseniz artık kalan hayatınızda onsuz yaşamayı ve onu unutmayı denemelisiniz. İşte eski sevgiliyi unutma yolları

01. Bütün hislerinizi söze çevirin;

Ayrıldıktan sonra içinizde hissettiğiniz her şeyi, hüznünüzü çevredekilerden saklamak, içinize atmak sizin için daha zor olacaktır. Sizin için en doğrusu hissettiğiniz tüm hislerinizi, aklınızda ki düşüncelerinizi size yakın olan biriyle paylaşmak olacaktır.

02. Spor yapın;

Ayrılık süresinden sonra uzun bir dönem stres yaşayacaksınız. Bu stres yüzünden çevrenizde gelişen pozitif olayları görmeniz zorlanacaktır. Stresin oluşmasına neden diğer bir olay da obezitedir. Bu durumda stresten kurtulursanız negatif enerji ve fazla kiloları da üzerinizden atabilirsiniz. Öncelikle spor yapmaya önem verin. Spor salonlarına ayıracak vaktiniz ve bütçeniz yoksa evde hafif egzersizler uygulayın.

03. Bir liste hazırlayın;

Hayatınızda ki olaylara hisleriniz ile değil aklınız ile yaklaşın. Eşinizi veya eski sevgilinizi unutmanız için öncelikle onu neden unutmanız gerektiğini belirleyin. Aklınızda daima sevmediğiniz özellikleri, sizi bu sonuca getiren hareketleri, eylemleri hakkında bir liste hazırlayın. Bu liste sayesinde onu unutmanızın gerekliliğini bir kere daha fark edeceksiniz.

04. Yeni insanlarla tanışın;

Eski sevgilinizi uzun bir süre unutmamanızın temel nedenleri arasında bütün gün onun hakkında şeyler düşünmenizdir. Her geçen gününüzü sevgilinizi düşünmek yerine yeni insanlar ile tanışıp, kaynaşmaya çalışın. Farklı insanlar ile tanışırsanız artık sevgilinizi düşünmekten vazgeçip etrafınızda ki güzelliklerin farkına varabilirsiniz.

05. Tatile yürüyün;

Maddi açıdan durumunuz iyiyse, bir dönem tatil yapmak size iyi gelecektir. Tatilde eski sevgilinizi düşünmemeye gayret ederek kendinizi tatile verin. Tatil dönüşü kafanızın eski düşüncelerden biraz daha arındığını hissedebilirsiniz.

06. Tüm hatıraları yok edin;

İlişkinizin yapılandırılamayacağını düşünüyorsanız işe eski sevgilinizden kalma eşyaları yok etmekten başlayın. Size almış olduğu hediyeleri, resimlerini, hatta rehberinizde ki telefon numarasını dahi kaldırın.

07. Dış görüntünüzü değiştirin;

Artık yeni bir hayatın başlangıcındaysanız kendiniz de bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Mesela, saç şeklinizi, giyim şeklinizi, stilinizi değiştirebilirsiniz. Tamamen değişmek için iç ve dış değişiklik yapmanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu