Saç Bakımı

Uzun saçların 7 sırrı

Hangi birimiz, omuzlarımızdan dökülen sağlıklı saçlar arzulamıyoruz ki … Böyle saçlara sahip olmak için size verdiğimiz maslahatlar izleyin.

Gıdaya dikkat

Sağlıklı gıda, saçlarınız için çok önemlidir. Saç hücrelerinde geri rolünü oynayan protein. Et, süt ürünleri, soya ve fındık, sadece kasları güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda saçların hızlı gelişmesine yardımcı olur.

Su, su!

Vücutta yeterli suyun olmaması, organizmada, metabolizmayı zayıflatıyor. Bedenin normal çalışması için siz, günlük 6-8 st temiz su içmelisiniz. Ancak bundan sonra saçlarınız parlak ve güçlü olabilir …

Saç terk edenler muaf olmak

Saçlarınızı düzenli olarak uçlarından kestirin. Böyle olduğu takdirde saçlarınızda hiçbir saçkıran olmayacak. Saçlarınız eşit uzanacak. Unutmayın, ne kadar kaliteli şampuan olsa da, bu sorunu sadece saç ustası çözebilir.

Saçların yıkanması

Cildimiz gibi saçların da koruyucu tabakası olur. Aşırı saçların yıkanması, bu tabakanın zayıflamasına yol açıyor. Haftada 2-3 defadan fazla saçları yıkamak olmaz. Aksi takdirde, saçlarınız solgun ve cansız görünecektir.

Besleyici maskeler

Cildimiz gibi saçlarımızı da beslemeyi unutmamalıyız. Besleyiciler saçların sağlıklı görünmesini sağlar.

Doğru tarama

Saçlarımızı tararken çok dikkatli olmalıyız. Nemli halde saçları asla taramak olmaz. Bu saçların zedelenmesine yol açar. Saçları, kökten uca doğru değil, ucundan küçük parçalar köke ulaşarak taramak gerekir. Böyle olduğu halde saçlar çok zedelenmiyor.

Saç cihazları

Saçlarınızın sağlığı için fön, düzleştiriciler vb. uzak durmak gerekir. Bunlar, sadece saça zarar verebilir. Dolayısıyla gerekmedikçe, bu aletlerden kullanmayın.

Tüm listelenen fıkralar amel olunursa, sonucu yakında göreceğinizden emin olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu