Kişisel Bakım

Kusursuz Bir Cilt İçin Soda ve Karbonat Maskesi Tarifi

Sağlıklı görünen cilt lekesiz, parlak ve canlı görünüme sahiptir. Ciltte, yüzde oluşan kırışıklıklar, sivilceler ve gözaltındaki morluklar çoğaldıkça sizin moralinizi alt üst ederek bozabilmektedir. Evde cilt lekelerini sodalı maske ile yok edin. Soda ile cilt maskesi evde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Soda maskesi için birkaç malzemeye ihtiyacınız olacaktır. Ekstra olarak sodalı maske tarifi haricinde, karbonat maskesi ile de ciltte oluşan sivilcelerden kurtulmanız mümkündür. Karbonat maskesi ile yüzdeki sivilceleri yok edin!

Kusursuz Bir Cilt İçin Soda ve Karbonat Maskesi Tarifi

Sodalı cilt maskesi evde nasıl yapılır?

Soda antibakteriyel özelliği ile cilt bakımı, yüz bakımı ve temizliği içinde kullanılmaktadır. Soda ile hazırlanan cilt maskeleri yağlı, karma cilt tipleri içinde uygundur. Soda maskesi cildinizi derinlemesine temizleyerek cildinize nem kazandırır.

Soda maskesi için gerekenler:

  • 2 çay kaşığı kadar soda,
  • 2 çorba kaşığa kadar yoğurt,
  • 2 çay kaşığı kadar zeytinyağı,
  • 4 damla taze limon suyu.

Soda maskesinin hazırlanışı:

Soda maskesini hazırlarken, ilk olarak yoğurt ile sodayı karıştırıp, daha sonra üzerine doğal ve taze limon suyunu ekleyin. Hemen ardından da bu karışımın içerisine zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Maskeyi çok çabuk hızlı bir şekilde yüzünüze yedirerek sürün. yaklaşık olarak da 5 veya 6 dakika bekledikten sonra yüzünüzü su ile temizleyerek yıkayın. Bu maske lekeleri yok eder.

NOT: Haftada 1 kez kullanımı faydalıdır.

Yüzdeki sivilceler için karbonat maskesi

Yüz ve cilt temizliği için soda maskesi tarifini verdik, şimdi sıra geldi karbonat maskesine bu maskeyle ciltte oluşan sivilceleri ve onların izlerini yok edebilirsiniz.

Karbonat maskesi için gerekenler:

  • 3 çay kaşığı kadar temiz su,
  • 1 çay kaşığı kadar taze limon suyu,
  • 1 çay kaşığı kadar karbonat.

Karbonat maskesinin hazırlanışı:

Malzeme listemizde yer alan tüm ürünleri bir kabın içerisine koyun daha sonra iyice karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze iyice yedirerek sürün. Ortalama 10 veya 15 dakika sonra yüzünüzü temizleyerek yıkayın. Bu karbonat maskesi, yüzdeki sivilceleri azaltacaktır.

NOT: Haftada bir kullanın. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde maske uygulamasını durdurun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu