Güzellik

Yüzünüz güzelleşsin!

Yüzünüz güzelleşsin

Her kadın yüzünün güzel olması ister Kadınlive kadın olarak sizler için hazırladığımız yüz güzellik önerilerine bir göz atın. Yüzünüzdeki lekeler için artık canınızı sıkmayın. İşte yüzünüz için püf noktaları.

Pigment lekelerini kapatmak için yapılması gerekenler

İlk olarak yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Cildinize en uygun kapatıcıyla lekeleri kapatın. Yaptığınız bu işleme lekeler kaybolana kadar devam edin. Lekelerin bulunduğu alanların belli olmaması için leke kapatıcınızı lekenizin etrafına yayın. Daha sonra ten renginizle uyumlu bir fondöten sürüp pudrayı uygulayın.

kapatici_a9f714f5-1d66-437e-8942-98c1c7691c54_1

Eğer sivilce ve lekelere sahip iseniz

Yeşil renkte olan bir kapatıcı ile sivilce ve kızarıklıklarınızı kapatabilirsiniz.

Başa bele kırışıklıkları kapatmak için

Kırışıklıklarınıza cildinizin birkaç ton açığı kapatıcı sürün. Kapatıcınızı uyguladıktan sonra fondöten ve pudranızı uygulayın.

Uzun bir buruna sahipseniz

Cildinizden koyu bir fondöteni burnunuzun ucuna sürün. kompakt bir fondöten kullanıyorsanız daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Abartmayacak şekilde fondöteni uyguladıktan sonra sihirli dokunuşlarınızla pudrayı yüzünüze uygulayın.

makyaj_3d69d8f4-e454-4a2d-8f6f-64221afc1db0_1

Geniş bir buruna sahipseniz

Işık ve gölge kullanarak teninizden açık renkteki fondöteni burnunuz boyunca uygulayın. Bir ton koyu renkteki fondöteni burnunuzun kanatlarına uygulayın. Kullandığınız fondötenlerin birbirine uyum sağlaması için aradaki farkı parmaklarınızla yok edin ve mat bir pudra ile makyajınızı renklendirin.

İçeriye doğru ve küçük çeneler için

Cildinizden açık tonda fondöteni çenenize uygulayın. Bu işlem sayesinde çenenizin hacmi büyüyecektir. Göz makyajınıza önem verirken asla parlak ruj ve parlatıcı kullanmayın.

Çıkık bir çeneye sahipseniz

Koyu tonda bir fondötenle çenenizin ucun fondötenleyip pudralayın.. Budak makyajına önem verip çenenizin arka planda kalmasını sağlayın.

ceneniz

Gözleriniz birbirine yakınsa

Gözün iç köşesinden ortasında kadar açık renkli bir far uygulayın. Diğer kısma ise koyu tonda bir far kullanın. Aradaki farkı kapatmak için parmağınızla iki farı birbirine yedirin.

Gözleriniz birbirine uzaksa

Gözün iç köşesine kadar bir koyu far, ortadan dışa kadarsa açık far uygulayıp parmağınızla yedirin.

Yüzünüzü uzun göstermek için

Bronz allık sürerek şakaklarınıza, elmacık kemiklerinize ve çenenize yüzünüzü daha ince gösterebilirsiniz.  Açık bir pudra sayesinde makyajınızı tamamlayın.

allık

Göz çevresindeki çizgileri kapatmak

İncecik bir fırçayı kapatıcınıza bulayarak göz çevrenizdeki kırışıkların üzerinden geçin. Daha sonra parmak uçlarınızla kapatıcınızı göz çevrenize yedirin. Dikkat etmeniz gereken nokta ise kapatıcınızın fondöteninizden açık renkte olmasıdır.

Uykusuz ve yorgun olan ifadenizi değiştirmek için

Alt kirpiklerinizi rimelleyerek yorgun olan ifadenizi bir kenara bırakabilirsiniz.

Dudak çatlaklarını kapatmak için

İlk olarak nemlendirici ile nemlendirin ve açık tonda rujunuzu sürün. Koyu renkteki rujlardan böyle durumlarda kaçının.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu