Kişisel Bakım

Bu Maske Kirpiklerinizi ve Kaşlarınızı Gürleştirecek!

Kirpiklerinizi ve kaşlarınızı gürleştirecek maskeler!

Hem saçlarımız hem de cildimiz için çok fazla özen gösteririz. Saçları onamak ve cildimizi pürüzsüz göstermek adına pek çok yol ve yöntem deneriz. Ama bu arada ilgi beleyen kaşlarımızı ve kirpiklerimizi ihmal ederiz. Saçlar ve cilt kadar kirpikler ve kaşlar da bakım ve özen ister. Bunların bakımı için çeşitli bitkisel yağları kullanabilirsiniz.

Bu Maske Kirpiklerinizi ve Kaşlarınızı Gürleştirecek!

Bu yağları kullandığınız zaman kaşlarınızın daha sık uzadığını ve kirpiklerinizin dökülmediğini fark edeceksiniz. Eğer seyrek kaşlara sahipseniz ve kaş kalemi kullanıyorsanız, bu yağlar sayesinde ihtiyaç duymayacaksınız.

Kaşlarınız ve kirpikleriniz için kullanabileceğiniz maske tarifinde gerekli olan malzemeler;

  • Yarım tatlı kaşığı tatlı badem yağı ve yarım tatlı kaşığı Hint yağı birleşimi.

Bu yağları homojen olarak karıştırdıktan sonra, ılık bir duşun ardından, kulak çöpü yardımıyla kaşlarınıza sürün. Ancak gözlerinize ve kaşlarınıza değdirmemeye özen gösterin. Bir saat kadar bekledikten sonra ılık su ile temizleyin. Eğer kesin ve hızlı sonuç almak istiyorsanız kirpiklerinizi gül suyu ile yıkayın.

Kirpiklerinin uzamasını ve kalınlaşmasını isteyenler için pratik maske tarifi

  • 1 çorba kaşığı kuyruk yağı
  • 5 adet fındığın içi
  • 5 adet cevizin içi

Bu malzemelerin hepsini, bir tencerenin içinde, su buharından faydalanarak eritin. Bu işlemin ardında suyunu süzün ve içerisine iki damla kadar parfüm damlatın. Ancak parfümün orijinal olmasına dikkat edin. Bu karışımı cam ve kapaklı bir kasede 15 dakika bekletin. Ardından pamuklu kulak çubuğu yardımıyla kirpiklerinizin diplerine uygulayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu