Cilt Bakımı

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici

Kuru ciltler için nemlendirici

Cilt güzelliği ve cilt sağlığı doğrudan ciltte bulunan yağ ve nem oranına bağlıdır. Dolayısı ile kuru ciltler cansız, solgun ve mat görünmesinin yanı sıra kuru cilt tiplerinde daha çabuk kırışıklıklar oluşabiliyor. Nem ve yağ oranı orantısız cilt tipleri dış etkenlerin cilde verdiği zararlardan daha hızlı bir şekilde etkilenir ve cilt yaşlanır. Nem ve yağ oranı dengeli olan ciltler ise son derece sağlıklı ve genç bir görünüm sağlar. Bundan ötürü kuru ciltler için nemlendirici, kullanmanız hem cildinizi besler, hem dış etkenlere karşı koruma kalkanı oluşturur, hem de cildin yaşanmasının önüne geçer.

Eğer kuru cilt tipiniz varsa, doğal cilt nemlendirici ürünler kullanmanız gerekir. Fakat bu cilt ürünleri pahalı görüyor ya da güvenemiyorsanız, bu ürünlere alternatif olarak evde doğal cilt nemlendirici bakım kürleri hazırlayabilirsiniz. Kadınlive cilt bakımı editörleri olarak, hazırladığımız kuru ciltler için doğal nemlendirici maske tarifleri ile cilt güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz.

Cilt kuruluğu neden olur?

  • Cilt kuruluğunun tek bir sebebi yok, bazı kişilerde bu durum doğuştan gelebilmekte ve zaman geçtikçe cilt kuruluğu daha belirgin ve etkin bir şekilde görülebilmektedir.
  • Cilt kuruluğu yaşınız ilerledikçe cildimizin ürettiği sebum yani yağ oranı azalmaktadır. Ciltte azalan bu yağ miktarı, cildin kuruluğunu artırarak, cilt derisinin fonksiyonel çalışmasını bozarak egzema ve kuruluğa bağlı olarak cildin deformasyon olmasına ve çatlamasına sebep olur.
  • Yüzünüzü çok aşırı sabunla yıkamak ve buna bağlı olarak sıcak su kullanmanız da cilt üst tabakasındaki yağ oranını azaltır. Bu nedenle ciltte azalan yağ oranı cildinizi koruyamadığı gibi ciltte kuruluğa neden olabilmektedir.
  • Güneşe çok fazla maruz kalmak su ve nem oranını kaybetmenize neden olduğundan dolayı cilt kuruluğu oluşur.
  • Çok rüzgarlı havalar, sigara ve sigara dumanı gibi dış etkenlerin verdiği zararlarda ciltte nem oranını kaybettirerek cildin kurumasına neden olabilmektedir.

Kuru ciltler için cilt bakımı nasıl yapılır?

Kuru ciltlerin bakımında nem oranı dengede tutabilmek için cildin nasıl temizlendiği son derece önemlidir. Eğer cildiniz kuruysa aşırı sıcak suyla cildinizi yıkmayın. Sıcak su ile yıkandığında kuru ciltteki yağ oranı azalır ve bu da cildin daha çok kurumasına neden olur. Çok sıcak su yerine ılık suyla cildinizi yıkayarak temizleyin. Çeşme suları cildinize sert gelebilmektedir. Eğer cildinizde aşırı kuruluk olduğunda içme suyu ile yıkayabilirsiniz.

Yüzünüzü yıkarken pH değeri yüksek olan sabunlar kullanmayın. Yüzünüzü temizlemek için hassas ve kuru ciltler için uygun olan ürünlerle temizleyin.

Kuru ciltler için nemlendirici maskeler

Cildinize hiç bir kimyasal madde kullanmadan doğal yollarla nemlendirmek için evde kendiniz hazırlayabileceğiniz birçok maske tarifi bulunuyor. Nemlendirici özelliğe sahip doğal maskelerle kuru cilde nem kazandırabilirsiniz.

Kuru cildi nemlendiren ve temizleyen maske tarifi

Malzemeler:

  • İki çorba kaşığı naturel organik zeytinyağı
  • İki tatlı kaşığı doğal hint yağı

Nemlendirici ve temizleyici maskenin hazırlanışı:

Zeytinyağı ve hint yağını bir kabın içerisine koyarak birbirleriyle karıştırın daha sonra elde ettiğiniz bu karışımı pamuk yardımı ile yüzünüze sürün ve yaklaşık olarak 10 dk. bekleyin. Süre bitiminden sonra yüzünüzü ılık su temizleyin.

Nemlendirici maske hakkında:

Evde kolayca yapabileceğiniz son derece basit yağ maskesi olan bu nemlendirici maske tarifi cildinizi derinlemesine temizlerken, aynı zamanda kuru cildinize nem kazandırır. Özellikle’de kış aylarının çetin soğuklarında ciltte çatlama ve kuruluk daha fazla olduğundan dolayı bu maske cildinize çok iyi gelecektir. Yaz aylarında ise, güneşe çok maruz kaldığınızda ve tuzlu su gibi dış etkenlerden kuruyan cildiniz için onarıcı ve nemlendirerek bakım etkisi yaratacak yağ maskesidir. Maske karışımında bulunan hint yağı çevresel kirlilikten etkilenen cildinizi temizler ve ciltteki lekeleri giderir. Zeytinyağı ise, cildinizi yumuşatarak kuruyan cilde nem ve yumuşaklık sağlar.

Cilde yoğun nem kazandıran avokado maskesi tarifi

Malzemeler:

  • Bir adet avokado
  • Bir çay kaşığı organik doğal bal

Nem kazandıran avokado maskesinin hazırlanışı:

Avokadoyu ezerek lapa haline getirin daha sonra içerisine organik balı ilave ederek iyice karıştırın. Elde edilen karışımlı maskeyi yüzünüze güzelce yedirerek sürün. Yaklaşık olarak 15 dk. maskeyi beklettikten sonra yıkarak temizleyin.

Yoğun nemlendiricili avokado maskesi hakkında:

Avokado, içerdiği yoğun orandaki antioksidanlar sayesinde yaşa bağlı olarak ciltte oluşan deformasyonların önüne geçerek engeller. Cildinize sıkılık kazandırırken aynı zamanda da nem oranını artırır.

Cildi besleyici ve nemlendirici maske tarifi

Malzemeler:

  • Bir adet yumurta
  • Bir çay kaşığı organik doğal bal
  • Bir çay kaşığı limon suyu

Besleyici ve nemlendirici maskenin hazırlanışı:

Listede bulunan tüm malzemeleri, bir kabın içerisine koyarak iyice karıştıralım elde ettiğimiz karışımlı besleyici maskeyi cildinize sürün. Yaklaşık olarak 15 dk. bekledikten sonra yıkayarak temizleyin.

Besleyici maskenin hakkında:

Yumurta içerdiği zengin proteinler ve mineraller sayesinde cildinize direnç ve canlılık kazandırırken cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olacaktır. Bal ile limon suyu da ciltteki lekelerin giderilmesine yardımcı olarak cildinizin daha sağlıklık görünmesini sağlayacaktır.

Cilt nasıl nemlendirilir?

Cildimizin en çok ihtiyacı olan şey nemdir. Dolayısı ile nemli cilt sağlıklık ve canlı görünürken parıltısı ile kendi rengini yansıtmaktadır. Özellikle’de kuru cilt tipleri, neme diğer cilt tiplerine oranla daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Kuru ciltler‘de bulunan yağ oranı az olduğundan dolayı banyo’ya girdiğinizde ciltte bulunan az miktardaki yağ oranı daha çok azalarak ciltte gerilme, kızarıklık ve cildin hassaslaşması gibi sorunlar görünebilmektedir. Bunun yanı sıra kuru ciltlerin daha çabuk kırışmaya müsait yapısı vardır. Bundan ötürü kuru ciltler için nemlendirici özelliği taşıyan doğal bakım kürleri ile rahatlatılması mümkündür. Kuru ciltler için bol bol su tüketmek, bitkisel ve hayvansal yağların içerdiği C, E vitaminleri cilde oldukça fayda sağlamaktadır. Cildi tahriş eden sabunlardan, jellerden ve sert peeling gibi uygulamalardan uzak durmak gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu