Kişisel Bakım

Evde Doğal Güzellik Maske Tarifleri

Evde Doğal Güzellik Maske Tarifleri

Kadınlar güzellik uğruna yaptırmadığı, denemediği hiç bir şey yoktur. Güzellik rutinlerini ihmal etmeyen kadınlar için doğal güzellik maske tarifleri bulunuyor. Bu doğal güzellik maskeleri arasında yüz maskesi, cilt bakım maskesi evde doğal malzemelerle elde edebileceğiniz farklı birçok maske bulunmaktadır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal maske tarifleri;

Evde Doğal Güzellik Maske Tarifleri

Yumurta sarısı, çay dikeni, limon, yeşil çay doğal maske tarifi

1 yumurta sarısını 1 çay kaşığı çay dikeni yağı ile karıştırdıktan sonra üzerine 1 kaç damla limon suyu ve biraz taze denlenmiş yeşil çay eklenir. Bir daha karıştırdıktan sonra alınan maskeyi yüze sürün ve 20 dakika bekleyin.

Muz, yumurta, şeker ve bal doğal maske tarifi

Ezilmiş şekilde olan 1 çorba kaşığı muzu 1 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı şeker ve ½ çay kaşığı bal ile karıştırarak yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekleyin. (Kılcal damarlı olan ciltlerde maskenin içeriğinde baldan kullanılması tavsiye edilmez.)

Şeker, limon ve bal doğal güzellik maskesi tarifi

Şeker, limon suyu ve balı eşit oranda olması ile birlikte karıştırın, yüze sürün ve 15-20 dakika bekleyin.

A,E,D vitamini ile güzellik için doğal maske tarifi

2 çay kaşığı yağlı besleyici kreme 20 damla vitamin A, 10 damla vitamin E ve 10 damla D vitamini ilave ederek karıştırın. Alınan içeriği dairesel hareketlerle yüz cildinize sürün ve 10 dakika bekletin.

Havuç ve bal ile doğal güzellik maskeleri

1 Havucu küçük delikli rendeden geçirin, üzerine 1 çay kaşığı bal ekleyin ve yüzünüze sürün 20 dakika bekletin.

Lahana suyu ile doğal maske tarifi

Bir katman pamuğu lahana suyu ile ıslatarak yüzünüze koyun ve 10-15 dakika bekletin.

Patates, şeker, süt ve badem yağı ile doğal maske tarifi

1 adet patatesi suda pişirdikten sonra ezerek üzerine 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı süt ve 1 çay kaşığı badem yağı ilave ederek karıştırın. Alınan karışımı yüzünüze sürün ve 15-20 dakika.

Üzüm ve pirinç unu ile doğal güzellik maskesi

Üzüm tanelerini blender veya el ile iyice ezin, 1 çay kaşığı pirinç unu ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra maskeyi yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekletin.

Greyfurt, şeker, havuç ve pirinç unu ile maske tarifi

Greyfurt’un etli kısmını iyice ezin, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı havuç suyu ve 1 çorba kaşığı pirinç unu ile karıştırın. Karışımı yüzünüze, boynunuza ve göğsünüze sürün ve 30 dakika bekletin.

Erik ve şeker ile doğal maske tarifi

2 adet eriği ezdikten sonra üzerine 1 çay kaşığı şeker ilave edin. Alınan karışımı yüzünüze sürün ve 20 dakika bekletin.

Buğday ile doğal maskeler

1 çorba kaşığı buğday tanelerini öğüttükten sonra üzerine biraz kaynamış sıcak su ekleyin ve üstünü kapakla örterek 10 dakika. Sonra üzerine 1 çorba kaşığı yağlı krema ekleyerek karıştırın ve yüzünüze sürün 15 dakika bekleyin.

Aloe vera ve badem yağı ile doğal maske

Aloe bitkisinin yapraklarını iyi ezin, ½ çay kaşığı badem yağı ekleyin ve yüzünüze sürün 15 dakika bekleyin.

Deniz yosunu ve kayısı yağı ile harika doğal güzellik maskesi

2 çorba kaşığı kurutulmuş deniz yosunlarını (eczanelerde satılır) biraz ılık suda ıslatın. Yumuşattıktan sonra ½ çay kaşığı kayısı yağı ekleyin ve göz ve dudak kısımları için delikleri açılmış tülbent üzerine koyarak, yüzünüzde bekletin. 20 dakikadan sonra maskeyi alın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu