Saç Dökülmesine Çözüm, Ne İyi Gelir Ve Saçlar Neden Dökülür?
Saç Dökülmesi, Saç Dökülmesine çözüm, Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir Ve Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir?
Konu İçeriği
Evet, bugün siz okuyucularımız için “Saç dökülmesi, saç dökülmesine çözüm, saç dökülmesine ne iyi gelir ve saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?” adlı başlığı altında, konumu hazırladım. Bu başlık altında biz bayanların ilgi odağı olan, saçlarımızdan bahsedeceğim. Günlük, görünümü güzel olsun diye şekilden şekle soktuğumuz ve bu yüzden de birçok işlemden geçirdiğimiz, saçlarımızın en az görünümü kadar bakımı da ciddi önem arz ediyor. Bakımsız saç denilince, aklımıza ilk gelen dökülen kırık saçlar oluyor değil mi? İşte bu sebepten de bugün araştırmalarıma dayanarak, sizler için saç dökülmesi üzerine bir konu hazırladım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım. Pekala, buraya kadar tamam isek konumuza saç dökülmesinin nedenlerinden, başlamak isterim.
Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir?
Saç dökülmesinin mevsim değişiklikleri, tiroid hormon bozuklukları, demir eksikliği ve stres gibi birçok nedeni olabilir. Ancak bu demek değil ki saç dökülmesinin çaresi yok! Nedeni her ne olursa olsun, saç dökülmesinin muhakkak bir çaresi vardır. Yukarıda sıraladığım maddeler, saç dökülmesinin nedenlerinden yalnızca birkaç tanesi. Saçlarınızın dökülmesine, neyin neden olduğundan çok saçlarınızın dökülmemesi ve bir o kadarda güçlü, olması için neler yapabilirsiniz bu saç bakımınız için önemlidir.
Saçlarımız için önem arz eden bu durumu, güçlendirmek adına, “Saç dökülmesine ne iyi gelir ve saç dökülmesine kesin çözüm nelerdir?” sizler için bu soruların cevaplarını tüm detaylarıyla birlikte, hazırladım ve bu anlatımımda da saç dökülmesine kesin çözüm olarak, üç adımda sunacağım.
Saç Dökülmesi
Saç dökülmesine sebep olan herhangi bir deri hastalığınız varsa, dökülen saçları geri kazanmanız biraz zor ve zaman alabilir. Ancak ilk başta da bahsettiğim gibi gerginlik, stres ve demir eksikliği gibi durumlarda dökülen saçları geri kazanmak elbette mümkün.
Sıklıkla boyanan saçlar, çok gergin bir şekilde bağlanan saçlar ve sürekli fön çekilen saçlarda hem saç derinizi hemde saçlarınızı yıprattığından dolayı saç dökülmesine neden olabilir. Bu sebepten bu olguları gereğinden fazla yapmamakta fayda var.
Kulaktan dolma bitkisel ilaçlar kullanmak, saçınızın yapısını bozabilir. Uzman görüşü olmadan herhangi bir karışımı saçınıza uygulamak, saçlarınız için risk almaktan farksızdır. Sarımsak, yoğurt ve yumurta gibi olgular saçınıza sadece parlaklık ve yumuşaklık kazandırır. Saç dökülmemesi için ekstra bir fayda sağlamaz.
Saç dökülmesi yaşayanlar için ideal tarak modeli, kalın dişli taraklar’dır. Deriye zarar vermeden saçlar nemliyken tarama işlemi yapmanız, saç bakımınız için önemli bir hamle olacaktır.
Saç Dökülmesine Çözüm
Normal dışı dökülen saçların altında, pek çok hastalık yatabilir. Bu durumu anlamanız için günlük normal bir bireyde, ne kadar saç dökülmesinin gerçekleştiğini bilmeniz gerekiyor. Normalde sağlıklı bir bireyde, ortalama 100-150 saç teli dökülmesi, uzmanlarımızca normal karşılanmaktadır. Hepimizin bildiği gibi saçların ortalama ömrü, 2-5 yıl arasındadır. Bu yıllar sona erene kadar yaşamsal döngülerini tamamlar ve dökülürler. Daha sonra dökülen saçların yerine yeni saçlar çıkar ve bu durum, biyolojide normal karşılanmaktadır. Ancak normal dışı dökülen saçlar için kişinin, dermatolojiye başvurması gerekmektedir. Başta da söylediğim gibi normal dışı dökülen saçların altında hormon bozukluğu, stres, demir eksikliği ve gerginlik gibi bir çok hastalık yatabilir ve bu hastalıklardan kurtulmanız içinde dermatolojiye baş vurmanız, yerinde bir karar olaraktır.
Saç dökülmesinin bir diğer sebebi de bakımsızlık ve yanlış bakım, yapmaktır. Bu sebepten saçların yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak adına, PRP saç mezoterapistini tercih edebilirsiniz.
Ciddi bir şekilde saç dökülmesi yaşayan bireylere, saç ekimi yapmaları da üçüncü çözüm önerimizdir. Çünkü ciddi saç dökülmesi yaşayanların saç ekimi yapmaları, saç dökülmesini kalıcı olarak ortadan kaldırıyor.
NOT: Kulak arkalarındaki donör bölgesinde zarar görmemiş yeteri kadar saç kökü olan her bireye, saç ekimi işlemi uygulana bilmektedir.