Saç Bakımı

Kuru Şampuan Nedir? Ne İşe Yarar?

Kuru şampuan nedir ne işe yarar, kuru şampuan nasıl neyden yapılmış hammaddesi malzemesi ne, bu sampuan zararlı mı ve ilk ne zaman kullanıldı üretildi ortaya çıktı vb. merak ettiğiniz herşey. Bu yazımızda Kadinlive.com kuru şampuan hakkındaki tüm sorularınızın cevaplarını vermeye çalışacak.

Son yıllarda ismini duymaya başladığımız kuru şampuan, dolgun saçların ve yağlanmayan bir saç derisinin kurtarıcısı haline geldi. Uzun zamandır Avrupa’’da ve Amerika’’da kullanılmakta olan ve zaman tasarrufu sağlayan kuru şampuan(dry shampoo), ülkemizde ise yerini almaya başladı diyebiliriz. Kuru şampuan, önceden köpek bakımı için kullanılan bir temizlik aracıydı. Köpeklerin çok yıkanmaması gerekir.

Zira derilerindeki yağ dengesini bozar ve ayrıca yanlış şampuanların kullanılması derinin nemlilik oranını azaltabilir. Bu nedenlerden dolayı çeşitli deri hastalıkları meydana gelebilir. Bu yüzden köpek temizliğinde kuru şampuanın kullanılması arttı. Daha sonra ise insan derisi için daha uygun olan kuru şampuanlar üretilmeye başlanıldı.

Zamanı olmayanların kurtarıcısı kuru şampuan

kuru şampuan nedir1

Kuru şampuanlar, hem yoğun iş temposu olanların, hem de saçında sürekli yağlanma problemi olan insanların kurtarıcısı haline geldi. Yağlanan saç diplerini yıkamaya vakit bulamadığımız zaman ve hacmini kaybeden, ağırlaşan saçımızı o görüntüden uzaklaştırıp yenilenmiş bir hale getirmeye yarayan kuru şampuanlar son dönemde oldukça popüler oldu. Sprey formu ile saç diplerine sıkıldığında yağı emiyor ve temiz bir koku veriyor. Fakat görevi geleneksel şampuanlar gibi temizlemek değildir. Eğer sabah uyandığınızda akşamdan kalma sigara kokan, kötü halde olan ya da bazı sebeplerden dolayı yeteri kadar havalı görünmüyen saçlarınızı yıkayacak vaktiniz yoksa kuru şampuandan yardım alabilirsiniz. Ayrıca saç stilistleri kuru şampuanı saça volüm vermek için kullanıyor. Lakin unutmayın kuru şampuan saçı yıkamaya asla alternatif değildir.

İlk Olarak Ne Zaman Kullanıldı?
Dünya çapında kuru şampuan hakkındaki ilk tarihsel referans: 15. yüzyılın sonlarında asyadaki insanlar saçları için kil tozu kullanmışlar.

Amerika Birleşik Devleti’nde ise 1700’li yılların sonları ile 1800’lerin erken döneminde bizim tabirimizle kolalamak veya renklendirmek ayrıca peruklardaki kötü kokuları gidermek için kullanılmış.

Kuru Şampuan Ne Zaman Farkedilmeye Başlandı?
Halk, Amerikan Eczacılık bülteninin 1918 yılında tanımı ve kullanımını açıklamadan önce kuru şampuanın farkında değildi.

Kuru Şampuan İlk Ne Zaman Üretildi?
Mdry shampoo first kuru şampuan ilk ne zamaninipoo ilk ticari kuru şampuan oldu. 1940 yılında ise tüketicilere yaygın kullanıma sunuldu.

Kuru Şampuanın Popülerliği ne zaman arttı? 1940’lardan 1970’e kadar kuru şampuan’a talep, özellikle meşgul ev hanımları saçlarını hızlı ve kolay temizlemek amacıyla arttı. Kuru şampuanın ilk gerçek reklamı Uluslar arası model Lesley “Twiggy” Larson tarafından yapıldı. Talebin artması ve kültürde yerini alması 1960 yılların sonlarında oldu.

Kuru Şampuan Şuan Neden Çok Popüler?
Kuru şampuanda son zamanlarda bir patlama yaşandı. insanlar kolaylık(zaman tasarrufu), korunması(su tasarrufu) ve saçlardaki yıpranmalar(renk ve canlılığın azalması) vb. nedenlerden dolayı daha çok kullanmaya başladı.

Kuru şampuan nasıl bir yapıya sahiptir?
Genelde sprey şeklinde olan kuru şampuanlar pudralı bir yapıya sahiptir. Bu yapı sayesinde saç derisinde oluşan yağı emer. Aynı zamanda saçlarınıza hacim kazandırmak için de bu ürünleri kullananan bir çok insan vardır. Temiz saçlarınıza bile hacim kazandırır. Kuru şampuan kullanırken saç tarafından iyice emilmesini sağlayın yoksa saçınız da pudraya benzeyen beyazımsı bir görüntü oluşabilir.

Kuru Şampuan Zararlı mı?
Hayır, eğer kullanım yönergelerine göre kullanırsanız bir sorun yok. Sadece kuru şampuanı normal geleneksel şampuanların yaptıklarıyla eş değer olarak görürseniz zararı olur.

Kadinlive olarak sizlere bazı Kuru Şampuan Markaları göstereceğiz. Bunun için sonraki sayfalara geçiş yapın:

Frederic Fekkai-Au Naturel Kuru Şampuan

kuru şampuan nedir 2

%95 doğal bir formüle sahip olan bu ürün mısır ve pirinç nişastasından yapılmıştır. Ayrıca sülfat ve paraben gibi kimyasallar içermiyor. Diplerdeki yağlanmayı gidererek hacim kazandırıp saçları ıslatmadan canlandırabiliyor.

Rene Furterer- Naturia Kuru Şampuan

kuru şampuan 3
Ürünlerinde yanlızca doğal içerikler kullanan bir Fransız markası olan Rene Furterer, organik şampuanları, saç kremleri, jöle ve saç köpükleri vb. üretir. Naturia Kuru Şampuanın içeriğinde ise mısır nişastası, kaolin kili, pirinç tozu ve nane vardır. Bu üründe sülfat, paraben ve petro kimya ürünleri içermemekte. Saç derisindeki yağlanmayı emerek saçlara taze bir görünüm kazandırıyor.

Sephora- Dry Cleanning

sephora kuru şampuan nedir
Saçı susuz bir şekilde yağlanmayı ve kötü kokuları alarak canlandırıyor. Ayrıca peruk kullananlara da öneriliyor. Ufak taşınabilir tasarımıyla her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz. Nasıl kullanılır: Şişeyi yavaşça sallayın, kökten başlayarak uçlara doğru uygulayarak güzelce saçlarınıza yedirin. Birkaç dakika sonra kuru bir mendil ile silip tarayın.

Klorane Gentle Kuru Şampuan yulaflı

klorane_oat_dry_shampoo-eco kuru şampuan nedir
Yulaf özlü koruyucu formulü ile saçı yağlı görünümünden çıkartıp hacim kazandırıyor. Üstelik zararlı kimyasallar da içermiyor. Ürünün etkisi bir gün boyunca sürüyor. Bu ürün seyahatlerde yanınızda taşımak ya da saçınızı yıkamaya vakit bulamadağınız o sabahlarda kullanmak için ideal.

Bumble & Bumble Kuru Şampuanı

bumble_dry_shampoo kuru şampuan nedir
Sarah Jessica Parker, Katy Perry gibi ünlüler tarafından tercih edilen pudra şeklindeki formülüyle Bumble & Bumble markası diğer kuru şampuanlardan fiyat olarak biraz pahalı. Ayrıca saç renklerine göre uygun alternatifleri bulunduran bu ürün sayesinde siyah saçı olanlar, saç diplerinde beyazlık kaldı mı endişesi taşımıyorsunuz.

Tresemme Kuru Şampuanı

dry shampoo kuru şampuan tresemme
İçeriğindeki mineral ve killer saç dibindeki yağın fazlasını emerek tazelenmiş hissi sağlıyor. Bu ürün düz ve yağlı saçlara dolgunluk kazandırıyor. Saçlarınıza sıktıktan sonra 1- 2 dakika bekleyin, ardından saçlarınızı tarayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu