Saç Renkleri

2015 yılının moda saç renkleri

Saç rengini nasıl seçmek gerekir ki, hem kendi rengini bulasın, hem de moda ayaklarını? CHİ studiosunun renkler uzmanları bu sorunun cevabı olarak hanımlara detaylı bilgi verdiler.

Birkaç sezon seri olarak podyumlarda modellerin saç modellerinde çeşitli renkler karışımının, ombrenin olmasına rağmen şimdi çıplak stili yeniden moda döndü ve doğal renkler hakim. Modası ekstrimler çıkıyor, zarif görünüşü kurtarmak için “yerli” saç rengine uygun tonlar seçilir.

sac-renkleri

Doğal gölgeler tam anlamı ile basit demek değildir. Boyama üzere liderler şimdi doğal renklerin derin, güzel, asil tonların paletini öyle çalışıyor ki, sıradan renkler bile tam anlamıyla yeni tonlarla ışıldıyor.

Elbette ki, saç boyası seçerken çok dikkatli olmak gereklidir. Kaliteli ve denenmiş boyalardan kullanmak önerilir. Kaliteli boyalar amonyak olur. Bu tür boyalar çarpıcı de olsa, sadece saçları canlılık,parlaklık kazandırır ve hatta onları korur ve yıpranmış yapısını onarır.

sac-moda-renkler-1

Sadece kaliteli boyaların aracılığıyla en zor renk tonları ve gölgelerini olduğu gibi titizlikle almak mümkündür. Renk saça sadece “yapılmamalıdır”. O, saçın doğal rengini tamamlamalıdır, ona gölge ve parlaklık vermelidir.

Tüm dünyada artık çoktan sıcak renklere tercih edilir. Sarı ve gümüş tonlar soğuk renkler olarak kabul edilir, kahverenginin tonları ve siyah sıcak renkler sayılır. Batı yetişmek istediğimiz şimdiki dönemde elbette ki, gri tonlara ağırlık vermek doğru olmaz. Bu 60’lı yılların retro tarzını yaratan aktrisler ve ekstrimler yaratmak isteyen Podyum modellerinde güzel görünebilir. Gerçek hayatta ise bu kabul edilemez.

sac-moda-renkler-2

Bu saç rengini çoğu işte yaz ayları için uygun olduğunu düşünseler de, modacılar tam aksini işaret ediyor. Onlar sonbahar ve kış mevsimi için saçları koyu çikolata renginde boyamayı tavsiye ediyor. Bu renk o zaman daha şık görünür ki, saçlara iyi bakımı edilmesi ve sağlıklı görüntü alsın.

Doğal sarışın renk hep günceldir. O, hiçbir zaman modası düşmüyor ve hep en çekici renkler listesine öncülük ediyor. Eğer saç renginiz yüz cildinizle uyum teşkil ediyorsa, o zaman doğal sarışın rengine hiçbir ek gölgeler gerekmez. Unutulmasın ki, moda da doğallık hep moda olarak kalacak.

sac-moda-renkler-3

Sıcak sarışın tonu da hep kullanılan tonlar sırasındadır, tüm yüz ciltlerine de uygun bir renktir. Saç sıcak sarışın tonu ile renkleyenler hep yaşlarından genç görünüyorlar.

sac-moda-renkler-5

Ombre renklemelere (renkten renge ahenkli geçiş) gelince hemen bu stil de retro görünüm elde etmeye başladı. Bugün ombrelerde de değişiklikler görülür-bağlantılar görünen, dikkatli ve zor geçitli biçimler aldı.

Bugünkü gün saç boyamasın daki en kaba nokta saçlara verilen gölgelerin net seçilmesi. Saçlardaki net bilinen hatlar artık moda değil, onun yerini daha yumuşak gölgeler tutuyor.

sac-moda-renkler-4

Amonyak saç boyaları siz saçlarınızı 3D derinliğe gibi rengleseniz bile saçlarınızın zedelenmeyeceğinin tek sağlayıcısıdır. Öyle ki, “Kainat güzeli” yarışmasının katılımcıları bu şeklide saçlarını renklendirebilirler.

sac-moda-renkler-6

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu