Kişisel Bakım

Kış İçin Cilt Bakım Önerileri

Kış İçin Cilt Bakım Önerileri

Tırnaklarınızı ve cildinizi alacağınız birkaç ufak önlemle hava şartlarından koruyabilirsiniz. Günlük olarak 2 litre su tüketilmeli. Çünkü sıvı tüketimi çok önemlidir. Genel sağlığımız ve cilt sağlığımız açısından taze meyve ve sebze tüketmeyi ihmal etmemelisiniz.

Cildinizin nemli olmasını istiyorsanız duştan sonra uygulayacağınız nemlendirici vücudunuzun nemini koruyacaktır. Bulunduğunuz ortamın nemli olması sayesinde nemlendiriciniz etrafınızdaki nemi çekerek vücudunuza hapsedecektir.

Bulunduğunuz ortamda kaloifer veya soba yanıyorsa muhakkak küçük kaplarla su bulundurun. Bu odanızın nemini korur.

Bazen kuru ciltlerin banyodan sonra nemlendirici kullanmaları yeterli olmayabilir. Bu cilt tipine sahip insanların ara ara nemlendirici kullanmaları uygun olur.

Yüzünüze kullandığınız nemlendirici vücudunuza kullandığınızdan daha farklı olmalıdır. Bedeninize kullandığınız nemlendirici yüzünüzde sivilce veya hasar oluşturabilir.

Bu sebeple nemlendirici seçimine dikkat edin. Nemlendirici alırken en doğru olan bir doktora başvurmaktır.

kış bakım önerisi 1

Peeling seansları cildimizi nemlendirirken yazın oluşacak olan güneş lekelerinden de bizleri korur. İster bir cilt doktorundan yardım alarak peeling yapabilir isterseniz de evde yapacağınız doğal kürler ile cildiniz için peeling yapabilirsiniz.

Peeling sayesinde cildinizde ki lekelenmeler ve çizgiler yok olur. Soğuk hava saçlarınızı da dökebilir. Evinizde hazırladığınız kürler sayesinde saça ve saçlı deriye gereken nem sağlanır ve bu dönem hasarsız atlatılmaya çalışılır.

Kış-İçin-Cilt-Bakım-Önerileri-

Sık sık saç boyanması ve her gün çekilen fön saçları yıpratacaktır. Fönü ve saç boyamayı aza indirerek saçınıza vereceğiniz zararı azaltabilirsiniz. Mezoterapi dediğimiz seanslar kış aylarında yapıldığı taktirde saçlarınıza yarar sağlayacaktır.

Tırnaklarımızda saç ve cildimiz gibi soğuk havalardan etkilenir. Temizlik yaparken evde bile eldiven takmalıyız. Yoksa zamanla su ve temizlik malzemeleri zamanla tırnakların aşınmasını ve yıpranmasına neden olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu