Saç Modelleri

Yuvarlak yüzlülere saç modelleri

Kadınlive kadın ekibi olarak yuvarlak yüzlü bayanlara saç modelleri önerilerini kaleme aldık.”Saçımı nasıl kestirsem? Bana en çok hangi model yakışır?” gibi sorular soruyorsanız kendinize işte yüzüne göre saç modelleri ..

Kat verin!

Yuvarlak yüz hatları için saç tavsiyeleri genellikle saç uzunluğuyla değil stiliyle alakalıdır. Yuvarlak yüzlü kadınlar kısa saçlarla da uzun saçlarla da güzel görünebilirler.  Eğer tercihiniz ikincisi yani uzun saçlardan yanaysa, o zaman saçlarınıza kat vermeyi düşünebilirsiniz. Dümdüz uzun saçlar sadece yüzünüzün yuvarlaklığını vurgularken, katlı, hareketli saçlar yüz şeklinizle birlikte güzel hatlarınızı da ortaya çıkarıyor.

Yandan ayırın!

Saçlarınızı tararken ortadan ayırırsanız, yanaklarınızı ve alnınızı daha geniş görünür. Yüz hatlarınızın abartılı görünmesini istemezsiniz o nedenle bunun yerine saçlarınızı yana ayırın. Bu basit hareket görünüşünüzü düşündüğünüzden daha çok değiştirecek.

yuvarlak-yuzlu-sac-modelli-1

Kabarık saçlar!

Yuvarlak yüz şekline sahipseniz saçlarınızı kabartmanız ve yükseklik kazandırmanız daha hoş görünmenizi sağlar. Bu sayede yüzünüz daha uzun görünecek.  Saçlarınızı bu şekilde kabartmıyorsanız yeni bir şeyler denemek sizi korkutabilir. Biraz cesur davranın ve saçlarınızı kabartın, görünüşünüze bayılacaksınız.

Kâkül!

Konu yuvarlak yüz hatları olunca kâküller o kadar da korkulacak bir şey değil. Her şey sadece hangi tarzda kâkül tercih ettiğinizle alakalı. Düz kâküller kestirirseniz bu model yüzünüzün fazla kısa gösterir. Eğer yan kâkül kestirirseniz, yüzünüz daha ince görünecektir.

yuvarlak-yuzlu-sac-modelli-2

Lülelere dikkat!

Kıvırcık saçlarla bir sorunumuz yok fakat eğer yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz dikkatli olmalısınız. Dağınık dalgalar, yoğun buklelerden daha güzel görünür. Eğer iri dalgalı bir saçınız varsa, zaten yuvarlak olan yüzünüzü, yuvarlak ve geniş gösterecektir. Saçınızdaki dağınık ve sönük dalgalar yüzünüzü olduğundan daha ince gösterir.

Atkuyruğu!

Eğer yüzünüzü çevreleyen perçemler ve atkuyruğundan dökülen romantik saç tutamları yoksa atkuyruğu yapmak, yuvarlak yüzlüler için neredeyse bir intihar girişimi. Saçlarınızı atkuyruğu modelinde toplamak istiyorsanız, şakaklarınızdan ve alın çevrenizden saçların yüzünüze dökülmesine izin verin, çünkü sıkı sıkıya arkaya doğru toplanmış saçlar yuvarlak yüzünüzde hoş bir görüntü sergilemeyecek.

Çok kısa olmasın!

Saçlarınızın uzun olması bir mecburiyet değil. Eğer saçlarınızı kısa kestirmek istiyorsanız çok kısa olmamak kaydıyla bunu yapabilirsiniz.  Pixie saç kesimleri sizin için riskli de olsa biraz daha uzun kesimleri uygulayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu