Saç Bakımı

Kadın güzelliği ve saçlar

En güzel yüze ve fiziksel yapıya sahip olan kadın bile saçsız çirkin bulunurdu. Eskiden ise saç hem detemizlik, saflık örneği olarak önem arz ediyordu.

Çağdaş dönem kadınlarımıza istenilen şekilde saça sahip olmasını sağlar. Saç dizginini seçmek sizin kendi zevkinize bağlıdır. Ancak bir gerçeği asla unutmayın: ne olursa olsun çevredekiler sizi kirli saçla görmemelidir. Temiz saç kendisi artık bir doğrusu.

sac-ve-kadin

Bir nokta: ön taraftan güzel görünmek için saçlarınızı açık koymalı,arkadan güzel görünmek için ise gerekiyor. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak mümkün değildir. Tabii ki, gala gece nizamlarını dikkate katmıyoruz.

Saçlara sistemi yıkamadan başlar. Saç yıkamak, aslında, öyle zor birsüreç değildir. Fakat bu zaman her şeyi kontrol etmek gerekir. Saçınızın sağlığı onları nasıl ve ne ile yıkamanız bağlıdır. Öncelikle sudan başlayalım. Su ılık olmalıdır. Ne sıcak, ne de soğuk. Sıcak su yağ bezlerinin Aktivitesini yoğunlaştırır ve sonuçta saçlar çabuk yağlanır, soğuk su ise kiri tam temizleyebilir misiniz bilmiyorum. Bu nedenle her iki durumda saçları sık sık yıkamaya mecbur oluyorsunuz. Ayrıca, saçınızı yıkadığınız su cod olmamalıdır. Doğrudan musluktan gelen sular ise yeterince coddur. Bu codluğu gidermek için bir kaç yöntem var:

– Suyu dondurmak ve sonra eritmek;
– Doğal kaynak suyundan yararlanmak;
– Kaynanmış sudan kullanmak;
– Az miktarda borik asit ile karıştırılmış sudan kullanın.

Fakat bu yöntemlerin her biri hayli zaman alır. Bunu yapmaya imkanınız yoksa, saçınızı yıkamak için kullandığınız aracın içinde yumuşatıcı olmasına kontrol edin.

Şampuan seçiminde de dikkatli olun. Bu zaman mutlaka saçınızın tipini açıklayınız. Eğer saçlarınızı sıkça yıkamanıza rağmen, onlar hızla yağlanırsa, demek ki, siz yağlı saçlar için olan şampuan almalısınız.

Eğer saçlarınız kuru, solgun, uçları haçalı ve sık dolaştıklarında, kuru ve yıpranmış saçlar için şampuan almalısınız. Bu tür şampuanlar hem de kimyasal maddelerden ve boyamaya sonra harap olmuş saçlara da önerilir.

Kimyasal etkiye ve boyamaya maruz kalmamış, pırıltılı saçlar kadın için hazinedir. Onların sağlığını ise mutlaka korumak gerekir. Bu durumda size normal saçlar için öngörülen şampuanlar bağdaşır.

Orta uzunlukta saçlar için şampuanı fındık hacminde, uzun saçlar için ise ceviz hacminde almak gerekir. Şampuanı öncelikle iki Avucunuzun arasında sürterek köpüklen dirin ve ancak bundan sonra saçınıza sürün. Köpüklü saçı, en azından 3 dakika yakalamak gerekir.

Unutmayın ki, kullandığınız şampuan ne kadar iyi olsa da hatta çok dikkatle yıkandıktan bile başın derisinden saç için zararlı olan maddeleri tam temizlemiyor. Bunun için de melisa-klima ve lasyon-klimadan kullanmak gerekir. Şampuanla aynı firmadan seçilmiş bu maddeler zararlı partikülleri nötralize eder.Bu maddeleri biraz kurutulmuş, nemli saçlara çekmek ve 2-3 dakika bıraktıktan sonra yıkamak gerekir. Balsam-klimalar kuru, lasyon-kondisionreler ise yağlı saçlar için önerilir.

Yıkandıktan sonra saçları mutlaka doğal otların demlemesi ile yakalamak gerekir:

– Açık renkli saçları papatya demlemesi ile;
– Koyu regli saçları ısırgan demlemesi ile;
– Her türlü saçları sitrik asit veya sirke katılmış su ile durulayın.

Ayda bir kez saçlarınızı kimyasallar kullanmadan yıkarsanız, onların sağlığını korur ve dökülmenin, Kepeğin, haçalanmanın önüne alırsınız. Bunun için birkaç yöntem sunuyoruz:

– Kepek ekmeğinin kaynar suda demlemekle;
– Küçük tepe şeklinde yulaf yarmasına bir-iki kaşık kuru hardal ekleyerek;
– Çırpılmış yumurtadan sabun gibi kullanarak saçları yıkamak.

Bu araçlarla yıkanmış saç çabuk kirlenir. Eğer çalışıyorsanız, bu araçlardan maske olarak kullanabilirsiniz. Yani saçı şampuanla yıkadıktan sonra bu karışımlardan birini çekin, sonra bol su ile yıkayın.

Yağlı cilt için yumurta beyazından oluşan maskeler mümkündür. Bu zaman yumurta beyazına ayrı papatya demlemesi, maya ya da kuru hardal ekleyerek, birkaç canlandırıcı araç alabilirsiniz. Bu maskeleri saça çekip kuruttuktan sonra yıkamak gerekir.

Kuru saçları kaynar su ile karıştırılmış hint yağı ve badem yağı ile maske alınabilir. Maskeyi saçınıza çektikten sonra havluyla sarınız, 1 saatten sonra yıkayın.

Saç Kepekten özgür olması için ısırgan demlemesinden kullanın. Ancak unutmayın ki, ısırgan demlemesi açık saçların rengini koyulaştırır. Genellikle, maskeleri ayda bir defadan fazla tavsiye edilmez.

Ayda bir kez saçlarınızın uçlarını kesdirmeyi unutmayın. Bu saçın çabuk uzamasına ve düzenli görünmesine zemin yaratıyor.

Saç düzgün bakımında temel araçlarını aşağıdaki gibi kategorize edilebilir:

– Saçı sıcak su ile yıkamayın;
– Kaynar fön den kullanmayın, en iyisi ise saçın kendi kendine kurumasına izin verin;
– Her gün saçlarınızın dibini masaj yapın. Bunu elinizle etmeye tembellik ediyorsanız, sünger-taraklarkullanın;
– Saçı yıkadıktan sonra birkaç dakika havluyla kurulayın;
– Saçlarınızı günde birkaç kez farklı yönlere tarayın, bu saçları daha esnek ve parlak olacaktır. En iyisi tahta taraklar kullanmaktır;
– Saçınızı ancak sizin tipinize uygun bir şampuanla yıkayın;
– Saçınızda tonoz ayırırsanız, onun yerini sık sık değiştirin ki, o yerde saçlar dökülerek, kellik meydana getirmesin;
– Saçınızın kırık, hasarlanmış uçlarının uzamasına izin vermeyin;
– Unutmayın ki, kimyasal maddelerin etkisinden 5-6 ay sonra saçlar “süpürge” şeklini alır. Buna hazır olun!

Kadınların çoğunluğunu rahatsız eden ikinci bir mesele ise saçları haftada birkaç defa yıkamak sorunudur. Aslında, bu, hiçbir kanuna tabi olmayan bir süreçtir. Sık sık yıkamaya öğrenen saçların çabuk kirlenmesi hakkında konuşmak anlamsızdır. Çünkü bu, ispata ihtiyacı olmayan bir olgudur. Ancak saçınızı yıkamaya tembellik etmiyorsanız, onları hatta günde iki kez de yıkayabilirsiniz. Emin olun ki, bu, sizin saçınızın sağlığına hiçbir zarar vermeyecek. Tabii ki, yoğun yıkanabilir alışkanlığı kazanmaktan başka. Aksine, saçların er geç yıkanması kafa derisini gözeneklerini kirle dolmasına ve böylece saçın uzamahızının azalmasına sebep olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu