Diyet Listesi

Mutlu olmak için nasıl beslenmeli?

Mutlu olmak için nasıl beslenmeli

Yemek yemeği sevdiğiniz için mi yaşıyorsunuz yoksa yaşamayı sevdiğiniz için mi yemek yiyorsunuz bu soruyu kendimize sorarak benim yemek hayatın neresinde diye düşünmeliyiz? Yaşamak için yemek yemek konusuna özen göstermeliyiz.

Yaşamak için yemek yediğimiz takdirde vücudumuzun neye ihtiyacı varsa o kaynağa yönelerek kalsiyum demir gibi örneğin doğru bağlantılı yiyeceklerden yiyerek gerçek ihtiyaçlarınıza göre vücudunuzu yönlendirebilirsiniz. Yemek yerken çeyiz almak da önemli bir unsurdur hem zevk alıp hem de Zehra dönüştürme yengen yemekleri bizlerde yiyebiliriz.

Yemeğin verdiği zevki keyiften vazgeçmeden dengeyi bozmadan yediklerimizden tat almak da önemli bir faktördür. Bizlere yaşamak için yemek yemek zorunda olduğumuz vazgeçilmez bir unsurdur. Besinlerin birçok çeşidi bulunmaktadır tat alma sayesinde farklı tatları kolayca ayırt edebilir yediğimiz ve içtiğimiz her besine göre birçok değişik tat Monopoly de gelişmektedir.

Tad alma konusunda yapılan araştırmalara göre tatlı tuzlu acı ekşi 25 anahtar belirlenmiştir et, balık, baklagiller familyasından da bir tat şekli bulunmaktadır.

mutlu olmak 1

Şeker yediğimizde dilimizin üzerinde bulunan tat Alıcı bunu algılayarak kimyasalları saniyelerle beyni iletmektedir şeker tadı olarak algılanan beynimize giren sinir kesilse ve o anda yediğimiz herhangi bir şeyin tadını denize ulaşması mümkün olmaz.

Her ağzımıza aldığımız lokma ile tadı hissederek düşünürüz gerçekte bir tat alamayız. Beyin arşivinden daha önce almamış olanları bularak ortaya çıkartılır. Saniyelerle ortaya çıkan açlık ve tokluk hissi kontrol edilebilir hislerden oluşmaktadır.

Kokulardan tat almamızı etkileyen faktörlerdir kahve acısa da olan bir içecektir. Ama baştan çıkarıcı kokusuyla bizleri cezp etmektedir.

Çok sevdiğiniz bir yemek için uzun bir yola giderken yada otelimizden ayrılmadan önce gideceğiniz şeklin lokantalarını işaretlerseniz tüm sosyal aktivitelerini yemekler üzerine mi kuruyorsunuz diye bir soru akla gelir sıkıntılı olduğunda mutlu olduğunda yemek yiyenlerden semiz yemek için yaşayanlardan mısınız diye kendinize sormalısınız.

mutlu olmak 2

Yemek için yaşayanlara öneriler

  • Tat almak için ağzınızı doldurmak yerine sadece bir lokma atarak Ama 10 kere çiğneyerek yemeğin tadını çıkartabilirsiniz.
  • Sevdiğiniz yemeği her zaman için sevmeye devam edeceksin on tabak da yeseniz yarın hiç yememiş gibi yiyecek olduğunuzu asla atma atlama malısınız.
  • Yemeye doyamadığınız kalorili olduğunu bildiğiniz yemekleri azaltacak küçük değişiklikler yapabilirsiniz örneğin fırında beşamel soslu yemeğinizi kaşar eklemeden yemeği tercih edebilirsiniz.
  • Tatları güzel özel yemeklerden her zaman kalori olmadığını unutmayın yağ miktarı azaltılan yemekleri tüketmeye çalışarak hafif ama leziz yemekler yapmayı deneyebilirsiniz.
  • Protein ihtiyacınız olmadan tükettiğimiz yemeklerin sizlere basen rüyada göbek olarak protein ihtiyacınız olmadan tükettiğimiz yemeklerin sizlere basen rüyada göbek olarak geri döneceğini atlamayın kızartma yerine fırında Izgara da buharda pişirilmiş yiyecekleri yemeyi dikkat edin yarın gelecek olan enerjinin büyük kısmını da almamış olursunuz.
  • Gün içinde daha sık ama daha az öğünler tüketebilirsiniz.
  • Tat aldığım duyunuzu uyararak değişik tatlarla tatmin ederek porsiyon miktarında küçültebilirsiniz önerinizi taze Otlar ve baharatlarla da tatlandırma ihmal etmeyin.
  • Bol su için su içmenin sizin de tok kalmanızı sağlayacaktır. Vücudunuz susuz kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyallerde göndermektedir.
  • Yiyeceklerinizi ağzınızı uzun tutarak çiğnememeye Özen gösterin beyni ve mideye doydum sinyali girmesi için beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımanın önemli bir unsurdur. Duyduğunuzu daha rahat anlayarak yemeye son vermeniz arasındaki zamanı da kısaltmış olursun.
  • Küçük lokmalar tüketerek daha uzun süre çiğnemeye önem gösterin.
  • Güç gerektiren egzersizleri yapmayı ihmal etmeyin egzersizler zorlaştıkça metabolizmanız hızlanarak daha fazla kalori yakmanıza yardımcı oluyor daha fazla kalori yakarak iştahınız daha az oluyor.
  • Yemek ağızda bir dakika bile kalmam 2 saatte kalçanın çevresinde 3 ay kalan yağlı kalorisi yüksek Ağrı yemek yemekten kaçının.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu