Diyet Listesi

1000 Kalorilik Diyet

1000 Kalorilik Diyet

Baharın yüzünü göstermeye başlamasıyla birlikte ortaya çıkan diyet listeleri arasında 1000 kalorilik diyet arayışları oldukça fazladır. Ortalama 2000 kaloriye ihtiyacı olan insan bünyesi, bu kalori miktarını azalttığında kilo vermeye başlar.

Ancak herkesin 2000 kaloriye ihtiyacı yoktur. Kişinin yaşı, cinsiyeti ve boy/kilo endeksi dikkate alınarak hesaplanan günlük kalori ihtiyacı, hiçbir şey yenmese de harcanan beden enerjisidir. Yani sabahtan akşama oturduğunuzda da kalori harcarsınız ve bu kaloriler tüm organlarınız ve yaşamsal faaliyetleriniz için gereklidir.

Hareket etmeseniz bile yakılan kalorinizin altında kalori alırsanız, kilo vermeye başlarsınız. Kilo vermek için aç kalmanız değil, tam olarak acıkmadan yetecek kadar yemeniz şarttır. 1000 kalorilik diyetinizde kocaman bir dilim pasta değil, protein ağırlıklı ürünler olmalıdır.

diyet yaparken yoğurt

Örnek Diyet Listesi

Güne zinde başlamak için kalkar kalkmaz bir bardak su için ve hemen bir bardak yeşil çay için hazırlık yapın. Kahvaltınızı hazırlayana kadar yeşil çayınızı içebilirsiniz.

Daha sonra bir dilim kızarmış ekmek eşliğinde, bol yeşillik, peynir ve domates ağırlıklı kahvaltınızı hazırlayın. 2 adet kadar haşlanmış, yumurta yiyebilirsiniz. Kahvaltıdan sonra ne zaman acıkırsanız, bir kase yoğurt ve sevdiğiniz bir porsiyon meyveyi tüketebilirsiniz.

Kahvaltı için zamanınız yoksa, bir kase yoğurt, iki kaşık yulaf ve meyveden oluşan kahvaltı da yapabilirsiniz.

düşük kalorili diyetler

Öğle Yemeği

Bazı kişiler öğle yemeği ya da akşam yemeğini es geçerler. Bu durumda porsiyonu biraz arttırıp daha doyurucu bir öğün yapmak mümkün olabilir.

80-150 gram arası bir et ürünü, sınırsız yeşil salata ve bir porsiyon yoğurt tüketilebilir. Öğle yemeğinde bir gün et ürünü, bir gün nohut gibi ürünler, başka bir gün de 2-3 adet haşlanmış yumurta tüketebilirsiniz. Unutmayın düşük kalorili diyetler her zaman aç kalmanızı gerektirmez.

Salata konusunda sınırsız yeşil salata tüketebilirsiniz. Bu yüzden acıktığınız zaman sınırsız salata tüketebilirsiniz. Bol bol su içmeyi de ihmal etmemeniz gerekecektir.

Akşam Yemeği

Akşam yemeği için de öğle yemeğiyle dönüşümlü olarak 3 kaşık bulgur pilavı, bir kepçe çorba ve sınırsız yeşil salata tüketebilirsiniz.

İsterseniz yoğurt da tüketebilirsiniz ve sevdiğiniz bir porsiyon meyveyi kullanabilirsiniz. Meyveli yoğurt yerine kendi yaptığınız yoğurdun içine taze meyve ekleyerek diyet yaparken yoğurt konusunda doğru kararlar verebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu