Diyet Listesi

Canan Karatay Diyeti

Canan Karatay Diyeti

Milyonlarca insanın karşı çıktığı sıra dışı diyet listeleriyle her daim gündemde olan Canan Karatay diyeti birçok besinden uzak durarak, doğal beslenmeyi savunan bir beslenme düzenidir.

Kilo vermek için çok basit bir yol izleyen Karatay diyet listelerinde, belirli maddelerin glisemik indeksi yüksek olduğundan tüketilmesi yasaklanıyor. Çünkü glisemik indeksi yüksek olan gıdalar, kısa süre sonra yeniden acıkmaya neden oluyor. Glisemik indeksi düşük olan gıdalar ise, hem uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Hem de vücudun şeker yakan metabolizmadan yağ yakan metabolizmaya geçmesine neden oluyor. Bu da vücudunuzdaki yağları yakabilmeniz için harekete geçen bir bünyeye sahip olmanızı sağlar.

Canan Karatay Diyeti

Canan Karatay diyetlerinde belirli gıdalardan kaçınılması, ömür boyu bu gıdaların tüketilmemesi gerekmektedir.

Canan Karatay Tarzı Beslenme Listesinde Kesinlikle Olmaması Gerekenler

  • Şeker ve türevleri (çikolata, şekerleme)
  • Ekmek ve unlu mamuller,
  • Hamur işleri, börekler,
  • Şerbetler, kola ve meyve suları,
  • Glisemik indeksi yüksek gıdalar,
  • Havuç, bezelye ve nişastalı besinler,

Bu gıdaların istenilen kiloya ulaştıktan sonra da tüketilmemesi gerekmemektedir. Karatay beslenme listesi, bir hayat şeklidir ve ömür boyu bu şekilde beslenme sağlanırsa, kilo sorunları da oluşmaz.

Neler Tüketilmeli?

Çok tartışmalı olan listede, istenilen miktarda tüketilebilen birçok diyet listesi Canan Karatay tarafından açıklanmıştır. Bu gıdaların düzenli olarak tüketilmesi, fazla kilolardan kurtulmayı da mümkün kılacaktır.

  • Zeytin, zeytinyağı ve tereyağı,
  • Süt ve yoğurt, peynir, kefir,
  • Yumurta, et ve pastırma,
  • Lahmacun,
  • Mevsim yeşillikleri,
  • Bakliyat grubu tüketilebilir.

Mevsim meyveleri ve sebzeleri tüketmek her zaman tercih edilmesi gereken bir durumdur. Sağlıklı beslenme düzenine sahip olan herkes, ideal kilosuna ulaşabilir ve bu liste de oldukça sağlıklı bir listedir.

Canan Karatay Diyet Listesi

Karatay Diyeti Kaç Kilo Verdirir?

Karatay diyeti bir yaşan tarzıdır ve kişi, düzenli bir beslenme listesi ve egzersizle ideal kilosuna ulaşabilir. Kesinlikle uzak durulması gereken gıdalar vardır ve bu gıdalar hiçbir zaman tüketilmemelidir.

Herkes ideal kilosuna ulaşmak için Karatay diyeti uygulayabilir ve bu tür bir sağlıklı beslenme sistemini yediden yetmişe herkes uygulayabilir.

Canan Karatay Diyetinin Yemek Saatleri Kaçtır?

  • Sabahları saat 08.00’dan 09.00 arasında kahvaltı yapılmalıdır,
  • Ara öğünler saat 10.00’da olmalıdır,
  • Öğlen yemekleri saat 13.00’dan 14.00 aralığında yenilmelidir,
  • Akşam üstü ara öğünler saat 15.00’da,
  • Akşam yemekleri saat 18.00’dan 19.00 aralığında yenilmelidir.

Canan Karatay 7 Günlük (Haftalık) Diyet Listesi

Canan Karatay Diyeti 1. Gün Diyet Listesi

Sabah kahvaltıları: 2 tane yumurtayı rafadan veyahut sahanda omlet yaparak, tüketin yanına da 8 adet tuzsuz zeytin, az miktarda beyaz peynir, 3 ila 4 adet kadar da kuru kayısı, bir avuç kadar da ceviz içi çay niyetine de bitki çayı (şekersiz) olarak tüketebilirsiniz.

Ara öğün için: 1 adet kırmızı ya da sarı elma meyve olarak tüketin daha sonra da 1 kase kadar da yoğurt yiyin.

Öğle yemeklerinde: 4 ila 5 kaşık kadar dana söğüş, yanında ise bir miktar kadar mevsim salatası tüketin. Zeytinyağlı taze fasulye, 1 bardak da tuzsuz ayran tüketin. Ekstra yemekten sonra şekersiz bitki çayı içebilirsiniz.

Ara öğün için: 1 bardağın yarısı kadar ceviz içi, yanında ise şekersiz bitki çayı veyahut limonlu su tüketebilirsiniz.

Akşam yemeklerinde: 1 porsiyon balık yanında bol miktarda salata tüketin, ekstra olarak akşam yemeğine ilave edilmesi gerekenler; “yeşil soğan, limon, roka, turp, sirke ve çok az miktarda kaya tuzu ile birlikte zeytinyağı, keten tohumu” eklemelisiniz.

Canan Karatay Diyeti 2. Gün Diyet Listesi

Sabah kahvaltıları: Yine 1. günde olduğu gibi 2. gün diyet listesinde de 2 tane yumurtayı omlet yada haşlayarak tüketin. 8 adet tuzsuz zeytin, yine bir miktar beyaz peynir, 3 ila 4 tane kadar çarliston biber, 4 ila 5 tane kadar da çeri domates ve sabah çayı veyahut bir bardak süt tüketin. Son olarak da 1 avuç fındık içi tüketiyoruz.

Ara öğün için: 1 fincan TÜRK kahvesini şekersiz olarak tüketin.

Öğle yemeklerinde: Zeytinyağı ile yapılmış nefis barbunya ya da etli sebze yemeği de olabilir. Salata olarak da lahana veyahut karnabahar tüketebilirsiniz. İçecek olarak da 1 bardak tuzsuz ayran içebilirsiniz.

Ara öğün için: Az miktarda ceviz içi tüketebilir ve bol bol su veyahut da yeşil çay (şekersiz) olarak için.

Akşam yemeklerinde: Izgarada, fırında veya buğulama olarak iyi pişirilmiş 1 porsiyon balık yanına da bol miktarda salata yukarıda 1 diyet listesindeki gibi salatalardan hazırlayabilirsiniz.

Canan Karatay Diyeti 3. Gün Diyet Listesi

Sabah kahvaltıları: 2 yumurtayı sahanda omlet veyahut da haşlanmış olacak, az miktarda beyaz peynir, 3 ila 4 tane kırmızı biber, 1 bardak da şekersiz bitki çayı, 10 tane Antep fıstığı içi tüketin.

Ara öğün için: 1 elma kırmızı veyahut beyaz yanında da 1 kase kadar yoğurt yiyin.

Öğle yemeklerinde: Izgarada güzel pişmiş 3 ila 4 tane yağsız etten köfte, 4 ila 5 yemek kaşığı zeytinyağlı nefis taze fasulye, 1 kase kadar yoğurt veyahut bol miktarda salata, bol miktarda su veyahut tuzsuz ayran içebilirsiniz.

Ara öğün için: 1 avuç kadar yer fıstığı içi ile bir bardak şekersiz bitki çayı tüketin.

Akşam yemeklerinde: İyi pişirilmiş 3 ila 4 sap kadar kuzu pirzola, zeytinyağlı enginar ve mevsim salatası tüketin.

Canan Karatay Diyeti 4. Gün Diyet Listesi

Sabah kahvaltıları: 2 yumurtaya tere yağı ve bir miktarda peynir ilave ederek omlet yapıp tüketin. 10 tane kadar zeytin, az miktarda peynir, salatalık, maydanoz ve 1 bardak şekersiz yeşil çay tüketiyoruz.

Ara öğün için: 1 avuç kadar yer fıstığı veyahut badem (tuzsuz) olacak şekilde tüketin.

Öğle yemeklerinde: İyi pişirilmiş orta boylarda dana bonfile veyahut 3 ila 4 kuzu pirzola, nefis zeytinyağlı pırasa yemeği (suyunu tüketmeyin), 1 adet orta boy domates, 1 kase kadar da yoğurt, 1 tatlı kaşığı keten tohumu tüketin.

Ara öğün için: Portakal veyahut elma tüketebilirsiniz, kuru yemiş olarak da tuzsuz yer fıstığı ya da badem içi yiyebilirsiniz.

Akşam yemeklerinde: İyi pişirilmiş 1 porsiyon balık (ızgara), kırmızı soğan, havuç, turp, roka ve lahana salatası ve nefis zeytinyağlı barbunya yemeği yiyin.

Canan Karatay Diyeti 5. Gün Diyet Listesi

Sabah kahvaltıları: Tere yağı ile pişirilmiş enfes 2 yumurta ile omlet yanında da 10 ila 12 kadar tuzsuz zeytin, 1 miktar beyaz peynir, maydanoz, salatalık, şekersiz yeşil çay tüketin.

Ara öğün için: Herhangi bir şey tüketmenize gerek yok, ama acıkırsanız da 1 avuç kadar ceviz içi tüketin.

Öğle yemeklerinde: İyi pişirilmiş şiş kebap yanında bulgur pilavı tüketebilirsiniz. Pide ya da ekmek türü şeyler tüketmeyin, bol miktarda yeşillik ve bir kase kadar da yoğurt tüketin.

Ara öğün için: 1 adet kırmızı veyahut beyaz elma, 1 avuç kadar (tuzsuz) yer fıstığını kuru yemiş olarak tüketebilirsiniz.

Akşam yemeklerinde: Kuzu pirzola yanında bol miktarda yeşillik, mevsim salata ve zeytinyağlı enginar veyahut da yoğurtlu semizotu salatası tüketin.

Canan Karatay Diyeti 6. Gün Diyet Listesi

Sabah kahvaltıları: Sahanda pastırma ile yumurta veyahut da peynirli omlet yiyebilirsiniz. az miktarda beyaz peynir yanında da 8 tane zeytin, maydanoz, salatalık ve 1 fincan (şekersiz) yeşil çay tüketin.

Ara öğün için: Bir şey tüketmenize gerek yok, fakat acıkırsanız da az miktarda ceviz içi tüketebilirsiniz.

Öğle yemeklerinde: Izgarada iyi pişirilmiş orta boy dana bonfile, bol miktarda yeşillik salatası, 1 tatlı kaşığı olacak şekilde keten tohumu yağı, ayran (tuzsuz).

Ara öğün için: Tüketilmesi gereken herhangi bir yiyecek yok fakat acıkırsanız, açlığı bastırmak için 1 adet elma veyahut portakal yiyebilirsiniz. Ekstra olarak da (şekersiz) yeşil çay tüketebilirsiniz.

Akşam yemeklerinde: Güzel pişirilmiş ızgara balık, domates, roka, yeşil soğanlı salata, az miktarda sade tahin helvası tüketin.

Canan Karatay Diyeti 7. Gün Diyet Listesi

Sabah kahvaltıları: Pastırma ile yapılmış yumurta tüketin. Eğer pastırma sevmiyorsanız yerine peynirli omlet yaparak da tüketebilirsiniz. 4 ila 5 adet tuzsuz zeytin, az miktarda beyaz peynir, maydanoz, salatalık ve 1 fincan şekersiz yeşil çay tüketiyoruz.

Ara öğün için: 1 avuç kadar ceviz içi veyahut tuzsuz yer fıstığı tüketin.

Öğle yemeklerinde: 1 tabak kadar kuru fasulye, orta boyda iyi pişmiş (ızgara) dana bonfile veyahut biftek de olabilir. Ek olarak da yanında çoban salatası tüketin.

Ara öğün için: 1 avuç olacak şekilde yer fıstığı veyahut fındık tüketin.

Akşam yemeklerinde: Izgara balık, bol miktarda roka, domates ve yeşil soğan salatası, 2 ila 3 adet közlenmiş kırmızı biber tüketin.

Bir farklı zayıflama konumuzda bölgesel zayıflama yöntemleri ile ilgili bilgiler vermiştik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu