Evlilik

İdeal Sevgiliden, İdeal Eş Olur mu?

İdeal sevgiliden ideal eş olur mu?

Beş sene öncesine dönüp baktığınızda, bir sürü fikrimizin, bakış açımızın ve de zevklerimizin değişebildiğini anlıyoruz. Zaten eğer bu şekil değişimler yoksa üzülelim ki hiç gelişmemişiz. Tabi ki değişen tek şey dünya görüşü değil, ilişki anlayışımız bile değişiyor. Bundan beş sene öncesinde en sevdiğimiz aktöre benzeyen yakışıklı karizmatik ortamlarda aranan erkeklerin hayallerini kurarken beş sene sonrasında ayakları yere sağlam basan ağır başlı sağlam geliri olan bir aile babası arayışına giriyoruz.

Bütün bu değişimler akla ilk olarak ideal sevgilimizden ideal eşimiz olur mu sorusunu getiriyor.

Yaklaşık yirmili yaşlarımı hatırladığımda aklıma ilk gelen yakışıklı cesur ve popüler birilerini aradığım. Sanıyorum ki o zaman da kalp atışlarımın hızlanmasının sebebi karşı tarafa yeteri kadar güvenemememdi. İzlediğimiz dizi veya filmlerdeki yakışıklı ve maceraperest karakterlerin bizi etkilediğini inkâr edemeyiz. Aksi halde Issız Adam karakterindeki Cemal Hünal’ın, Lost’daki Sawyer’in tüm deli hareketlerine rağmen bu denli hayran kalınmasını neyle açıklarız.

Yaş arttıkça, ilişki beklentisi de, anlayışlar da değişmekte haliyle. Büyümekle birlikte, yaşamda ki yükümlülükler de çoğaldıkça, yükü omuzlayan, paylaşan, aşkını ve ilgisini her zaman belli eden eşler “ideal” olur hale geliyor. Çünkü yaşam kalp çarpıntılarının hızlanmasında oluşan bir şey değil ve yaşamın gerçek şartları şimdilerde kendini göstermeye başlıyor.

Hayır, siz hala o karizmatik duruşa havalı tavırlara mı tav oluyorsunuz? O halde size bir tavsiye haydi gelin hayallerinizde ki ideal sevgilinin gerçekten ideal bir eş olup olmadığını inceleyelim.

  • İlk olarak evlendiğiniz günde çektireceğiniz fotoğraflarınızı düşünelim siz ikiniz ve ikinizin bir sürü akrabası hepsiyle fotoğraf çekineceksiniz, sizce sevgiliniz hoş bir poz mu verir yoksa sıkılmış mı görünür? Ya da şöyle soralım sevgiliniz bu fotoğraflarda bir sürü akrabayla fotoğraf çekinmekten sıkılmış halde mi çıkar yoksa sizinle yeni bir hayata başlayacağı için oldukça heyecanlı ve güler yüzlü mü karşılar objektifi?
  • Gelelim beraberce katılacağınız aile yemeklerine, o yakışıklı ve bakımlı sevgilinizi her yerde her yemekte yanınızda mutlu olarak hayal edebiliyor musunuz? Mesela babanızla iki tur tavla atarken, anneniz ona bir tabak daha ye diye ısrar ederken ve de o bunu kabul ederken?
  • Peki ya onun annesinin yanına gittiğinizde neden arayıp hatırlarını sormadığınız için nutuk dinlerken? Onun o zaman göstereceği çocukluk hallerini hoş buluyor musunuz? Haydi, bunu bir düşünün.
  • Evlendikten sonra siz ikinizi hayatın yükünü beraber omuzlamış olduğunuzu hayal edebiliyor musunuz? Mesela eviniz için perde seçerken, beraber pazara gidip patates alırken. Ve yahut ay sonu geldiğinde paranızın yetişmediğini oturup bütçe ayarlaması yapmanız gerektiğiniz. Bu anlattıklarımız zihninizde sevimli kareler mi oluşturdu yoksa düşünmesi bile garip miydi?
  • Bir de doğacak çocuğunuz var onun bezinin içindekileri beraber karşıladığınızı düşünün. Yeni doğan bebeklerin hastalıkları daha zor anlaşıldığından ve bu konu da ebeveynlerin hassasiyetinden mütevellit onunla beraber bebek kakası incelediğinizi düşünün. Hayat boyu romantik dakikalar yaşamayacaksınız, bu gibi durumlarda da sevgilinizi yanınızda hayal edebiliyor musunuz?
  • Tabi ki bu örnekler çoğaltılabilir. İşten atıldığınızda, iki taraflı desteğe ihtiyaç duyduğunuzda, onun ailesiyle bir konuda anlaşamadığınız da eşinizin alacağı tavrı, sizin annenizin doğum gününü hatırlayıp hatırlamayacağı veya yakın akrabanızın cenazesinde sizin ne kadar yanınızda olacağı…

Ben sadece size ufak tefek çeşitli pencereler açmak istedim ideal eş seçiminiz için. Eğer siz şuan hayatınızda olan sevgilinizle bu karelerde mutlu hayal edebildiyseniz kendinizi ne mutlu size, mutlu bir evlilik umarız ki sizi bekliyor.

Bir de unutmadan söyleyelim ki ideal eş için bir kimsenin sorunları ne kadar hızlı çözüm getirebildiğine bakın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu