Saç Bakımı

Yağlı Saçlar İçin Maske ve Bakım Önerisi

Yağlı saçlar için maske ve bakım önerileri

Yağlı saçlar için maske, bazı saç tipleri genetik olarak normal saçlara göre daha aşırı yağlanma olmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biriside yağ bezelerinin çok hızlı çalışmasından kaynaklanmaktadır. Yalnız yağ bezelerinin hızlı şekilde çalışmasından dolayı saçlar aşırı derece yağlanmasına tek sebep değildir. Dış faktörler ve çevre kirliği gibi sebeplerden dolayıda saçlar daha çabuk ve hızlı bir şekilde yağlanmasına neden olabilmektedir.

Yağlı saçlar, kadınların ve erkeklerin sorunları arasındadır. Hemen her gün saçlarınızı yıkamak zorunda kalabilirsiniz. Her gün saç yıkamakta saçlarınıza zarar verebilir ve daha fazla yağlanmasına sebep olabilmektedir. Şampuan, saç bakım kremleri veya kozmetik ürünler aşırı derecede yağlı saçlara çare olamayabilir. Mutfağınızda kullandığınız ürünler sayesinde yapacağınız basit maskeler ile saçlarınızın çok yağlanmasını önleyebilirsiniz.

Saç deriniz ve saçlarınız hemen yağlanıyorsa, bundan dolayıda saçlarınıza şekil vermekte zorlanıyorsanız evde kolayca hazırlayıp kullanabileceğiniz yağlı saçlar için doğal maske tarifini kadınlive kadın ekibi olarak sizlere sunuyoruz. Evde doğal saç maskesini kullanabilir ve saçlarınızdaki yağ oranını azaltabilirsiniz. Ayrıca saçlarınız yumuşak ve sağlıklı görünümler kazandırabilirsiniz.

Yağlı saçlar için maske uygulamasına geçmeden önce saç ve saç derimizi nasıl hazırlamalıyız?

Yağlı saç için maske uygulamasına geçmeden önce saçlarınızı ve saç derinizi derinlemesine iyice temizleyin. Sonrada uygulayacağınız maskesinin etkisi artırmak için ilk olarak maydanoz maskesi yapmanızı öneriyoruz. Maydanoz maskesi saç derinizi besler ve saçları derinlemesine temizler. Bu sayede saçlarınızın daha sağlıklı ve hızlı uzamasına katkıda bulunur.

Yağlı saçlar için maydanoz maskesi gerekli olan malzemeler

  • 1 yemek kaşığı hint yağı veya badem yağı
  • 1 su bardağı sirke
  • 100-150 gr yıkanmış ve doğranmış maydanoz

Doğranmış olan maydanozları hint yağı ile karıştırıp saç derisine masaj yapar eşit miktarda yedirin. Yaklaşık olarak 30 dakika bekleyin ve daha sonra maydanozu ve hint yağını saçlarınızdan temizlemek için bir kova içerisine 2-3 litre kadar su koyarak içerisine 1 su bardağı sirke ekleyin. Daha sonra bu su ile saçınızı ve saç derinizi yıkayarak temizleyin. Sirkeli su saçlarınızda hoş olmayan koku verecektir. Daha sonrada saçınızdaki koku rahatsız olursanız organik ve doğal şampuanlar ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Maydanoz maskesinden sonra sirkeli su ile duruladığınız saçlarınızı ve organik şampuanla yıkadığınız saçın fazla suyunu havlu ile ovalamadan hafif şekilde alın. Saçlarınızın nemli kalmasına özen gösterin. Şimdi sizlere sunduğumuz aşağıdaki özel maske tariflerinden birini saçlarınızda uygulayabilirsiniz.

Yağlı saçlar için doğal maske önerileri

Saçların yağlaması önleyen doğal maskelerin bir çoğunda yumurta, bal, yoğurt olduğunu görmekteyiz. Bunun sebebi ise ilk olarak yumurta saçları besler ve sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar. Bal ise saçlarınızı yumuşacık yapar, yoğurt saçları ve saç derinizi nemlendirir ve saç derisinde oluşabilecek yıpranma, tahrişleri önleyerek korur.

Yoğurt ile yumurta saç maskesi

Gereken malzemeler;

  • 50 gr. yağsız yoğurt
  • 1 adet yumurta

Yoğurtla yumurtayı bir kabın içerisinde iyice birbirine karıştırın. Daha sonra yıkanmış ve hafif ıslak yani nemli olan saçınıza bu karışımı sürün. Yaklaşık olarak bu karışımı saçınızda 30 dakika kadar bekletin ve sonrasında maskeyi saçlarınızdan temizlemek için ılık su ve organik doğal şampuan ile saçlarınızı yıkayarak temizleyin. Bu maske tarifini saçlarınızı şampuan ile yıkamadan önce haftada 2 kere kullanabilirsiniz.

Bal ve yumurta sarısı ile saç maskesi

Bal ve yumurta ile elde edilen saç maskesini düzenli bir şekilde kullanırsanız saçlarınız daha az yağlanacak ve saçlar yumuşacık sağlıklı bir görünüm kazanacaktır. Bu maske tarifinden en iyi şekilde yararlanmak isterseniz piyasada satılan organik ve doğal balları tercih etmelisiniz.

Gereken malzemeler;

  • Saç uzunluğu ve kısalığına göre 1 veya 2 yumurta sarısı (uzun ise 2, kısa ise 1)
  • 2 çay kaşığı bal

Yumurta sarısı ve balı bir kabın içerisinde yumurta köpürene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı parmak uçları ile masaj yaparak saç derinize yedirin. Kalan karışımı da saç diplerinizden uçlarına kadar eşit miktarda sürün ve yaklaşık olarak 30-35 dakika bekleyin. Daha sonra bu maskeyi saçlarınızdan temizlemek için saçlarınızı şampuanlamadan önce hafif ılık su ile güzelce durulayın. Sonrasında ise nemlendirici özelliği olmayan şampuan ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Son olarak da maskeyi saçlarınızdan tamamen temizlediğimizde saç derinizi derinlemesine temizleyen limonlu saç durulama suyu kullanılabilir. Limonlu suyu hazırlamak için bir kova içerisine 4 litre kadar su koyarak 2 adet limonun suyunu sıkın ve daha sonra limonlu su ile saçlarınızı yıkayarak durulayın. Sonrasında tekrardan saçlarınızı şampuanlamaya gerek yoktur.

NOT: Limonlu su ile yıkamış olduğunuz saçlarınızla güneşe çıkarsanız saç renginiz bir kaç ton rengi açılır. Eğer saç renginizin açılmasını istemiyorsanız güneşe çıkmayın veya saçlarınızı limonlu su ile yıkamayın.

Karbonat ve sirke ile saç maskesi

Karbonat cilt bakımı ve zayıflama reçetelerinde kullanılıyor. Karbonatın diğer bir özelliği de saçlara olan faydası saç ve saç derisindeki pH dengesini sağlamasından geçiyor. Karbonat ve sirke ile yapacağınız maskeyi saçlarınıza hafta 1 kez uygulamanız sonuncunda saçlarınızdaki pH değeri dengelenecek ve saç derinizin normalden daha çok yağ üretmesi engellenecektir.

Gereken malzemeler;

  • Yarım su bardağı sirke
  • 4 yemek kaşığı kadar karbonat

Kabın içerisine karbonat ve su dökün ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra kıvamı tutturmak için suyu bir anda kabın içerisine dökmek yerine karıştırarak ilave edin. Macun kıvamını tutturunca elde etmiş olduğunuz karışımı saç derinize bol miktarda yayarak sürün. Yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar bekleyin ve sonrasında saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Saçlarınıza şampuan kullanmayın.

Durulama suyu için ise bir kova içerisine 2-3 litre kadar su koyun içerisine sirkeyi ilave edin. Elde ettiğiniz sirkeli su ile saçlarınızı durulayın. Sirkenin kokusu hoş gelmeyebilir ancak belli bir süre sonra saçlarınız kuruduktan sonra sirkenin kokusu kaybolur. Eğer acil dışarı çıkmanız gerekiyorsa ve sirke kokusundan kurtulmak istiyorsanız saçlarınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.

Saçlardaki yağı azaltmak için pratik çözümler

Saçlarınıza maske yapmaya, saç yıkamaya ve kurutmaya zamanınız yoksa ve saçlarınız aşırı derecede yağlı ise çabuk ve hızlı çözümler arıyorsanız kadınlive ekibi olarak sizlere pratik çözümler sunacağız. Mutfaklarda bulunan tuzluk, biberlik gibi kapların içini güzelce temizleyin daha sonra içerisine bir miktar mısır unu koyun. Aşırı yağlı saçlara mısır ununu çok fazla kullanmadan saç diplerine serpin. Mısır unun saçlardaki fazla yağı alması için 5-6 dakika kadar bekledikten sonra mısır ununu temizlemek için lavabonun üzerine saçınızı fırçalayın. Bu basit ama etkili yöntemi acil durumlarda saçlarınızdaki fazla yağı almak için kullanabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Yağlı Saçlar İçin Şampuan ve Bakım Önerisi başlıklı makalemizi’de yağlı saçlar için öneriler ve bilgiler vermiştik.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Saç dökülmesi çok kötü bir durum ya her yerden saç topluyorum kıyafetlerimin üzeri kıl dolu oluyor sürekli temizlememe rağmen evimin her yerinde bile kıl dolu kedimden çok benim kılım var resmen dökülme başladığından beri almadığım ürün evde karıştırmadığım bir şey kalmadı saçıma bir sürü şey denedim internette keratinin iyi geldiğine dair yorum falan gördüm makaleler okudum hemen araştırıp doğal olanını buldum liquid keratin alıp kullanmaya başladıktan sonra saçımda dökülme azalmaya başladı ve şuan hiç dökülme yok tabiki normal herkes de olduğu seviyede arada 1-2 tane dökülüyor ama önceki dökülmeye oranla dökülme yok diyebilirim sonunda kurtuldum ki sadece ben değil eşimde kurtuldu saç derisi görünmeye başlamıştı yeni saçlar çıkmaya başladı ve dökülme olmuyor artık onda da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu