Estetik

Estetik Dolgu Nedir? Estetik Dolgu Nasıl Yapılır?

Estetik, kendinizi daha güzel ve keyfili hissetmek adına yapılmakta olsa da estetik uygulayacak kişilerin bu işin ehli değilse, tam bir faciaya dönebilir. Ortaya istenmeyen ve geri dönüşü mümkün olmayan sonuçlar çıkarabiliyor.

Sürekli olarak duyduğumuz estetik faciaları işin ehil olmayan ellerinde yapılan estetiklerin nelere meydan açabileceğini yakın mercek altında inceledik. Estetik dolgu nedir, nasıl yapılır bu konumuzda bilgiler ışığında derledik Tabii ki sizlere en doğru bilgileri verecek olan bu işin ehli uzmanlara başvurmalısınız.

Şimdi estetik dolgu, nedir ve nasıl yapılır bu işlem sırasında hangi malzemeler kullanılır gelin hep birlikte yakın mercekle inceleyelim.

Estetik Dolgu Nedir?

Estetik dolguların amacı, parlaklık, canlılık ve ışıltılı bir görünüm elde etmek amacı ile yapılıyor. Yüzde, elde, boyunda ve sırtta kullanılan bu estetik dolgu yapısal bozukluk ve yıpranma gibi kusurları gizlemek için yapılabilmektedir. Araştırma verilerine göre 2009 yılı içerisinde ABD’de on milyon üzerinde kişi estetik dolgu işlemi yaptırmış.

Estetik Dolgu Nasıl Uygulanır?

Temiz ve düzenli, tıbbi mekanlarda estetik uzmanları olan estetik plastik cerrahlar ve dermatologların uyguladığı bir işlemdir. Deri içerisine veya deri altına uygulanan bir işlemdir.

İşlemde Kullanılan Malzeme ve Özellikleri Nedir?

Birçok farklı madde ile hazırlanmış olan geçici veya kalıcı özellik taşıyan dolgu malzemelerinin dışında uygulama yapılacak kişinin yağ dokularından veya kanından hazırlanmış sıvılarla kullanılan estetik türüdür.

Yağ Dokularını Kullanmak Sağlıklı Mı? ve Uygulama Ömrü Ne Kadar?

Dolgu işlemi cerrahi ortamlarda ve anestezi ile birlikte estetik plastik cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Genel olarak karın, bel gibi bölgelerden alınan yağlar kullanılmaktadır. İşlem uygulanacak kişinin dokusundan alınan yağlar olduğu için belirli bir yan etkisi görülmemektedir. Kişinin özellikleri ve kullanılan teknik ile alakalı olarak yağın belirli bir kısmını vücut emiyor. Kök hücre uygulamaları gibi yöntemlerle yağ dokusu kalıcılığı artırılabiliyor.

Kimler İçin İşlem Uygundur?

Dış güzelliğini sorun eden kişiler ve ameliyatsız çözüm arayanlar için bunun yanı sıra canlı ve ışıltılı görüntü hayal edenler, kaza sonrasında veya ameliyat izinden kalan bozukluklarını düzeltmek isteyenler bu işlemlerden yararlanabilir.

Kimler İçin İşlem Uygulanamaz?

Hazır dolgu maddeleri içerisinde çok fazla tercih edilenler ise hyaluronik asit bulunanlardır. Bu tür dolgular derinin yapısından olan madde sentetik benzerleri ve belli bir zamandan sonra vücut emerek yok edebiliyor. Kalıcı çözümler arayanlar ise yağ dokusu veya germe ameliyatları uygun olabilir. Eğer vücudunuz alerjiye duyarlıysa veya buna benzer olaylara karşı hassas olan kişilerde uygulanamaz.

Yan Etkileri Nelerdir?

Hazır dolgularda nadirde görünse erken veya geç dönemler içerisinde, iltihabi ve iltihabi olamayan yan etkileri görülebilmektedir. Yağ dolgularında ise bu yan etkiler daha azdır.

Ehil Elle Yapılmasının Önemi ve Etkileri Nedir?

Bilindiği gibi kozmetik sektörleri hızlı bir şekilde büyümektedir. Her gün piyasaya sürekli olarak yeni ürünler çıkartılmakta. Bu sürülen kozmetik ürünleri reklam kampanyaları ile tanıtılıyor fakat yeteri kadar denetim yapılmıyor. Dolayısı ile bu işlemleri uygulayacak kişiler işin ehli olmadığı taktirde telafisi mümkün olmayan kalıcı hasarlara yol açabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu