Şifalı Bitkiler

Hangi Şifalı Bitki Neye İyi Gelir?

Hangi Şifalı Bitki Neye İyi Gelir

Elimizin altında olan pek çok şifalı bitki ve baharatın aslında neye iyi geldiğini pek bilmiyoruz. İşte bu yüzden sizin için çok faydalı birkaç bitki seçtik.

Ahududu

Yeni olgunlaşan ve taze olan ahududu şifa kaynağıdır. Vücutta oluşan zararlı toksinlerin kolayca dışarıya atılmasına yardımcı olur. Kirli kanı temizler ve vücut direncini artırarak kuvvet verir.

Asma

Asma yapraklarından elde edilen ilaçlar kanamaları durdurur. Vücudunuza direnç vererek, kuvvetlenmesini sağlar. Sarılık gibi hastalıklara iyi gelir ve ishali durdurmada yardımcı olur.

Ayrıkotu

Bu şifalı bitkinin bilinen en büyük özelliği idrar söktürücü olmasıdır. Böbreklerde oluşan taşların düşmesine ve böbreklerde oluşan iltihapların kurumasına yardımcı olmaktadır.

Badem yağı

Kabızlığa iyi gelir, özellikle küçük çocuklar kabızlık sorunu yaşıyorsa 1 çay kaşığı kadar badem yağı verildiğinde iyi gelir. Badem yağı saç bakımında ve yanıklara karşıda kullanılabilir.

Bakla

İdrar söktürücü ve çiçeği ilaç sanayide kullanılmaktır. Bakla vücutta oluşan zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda böbrek taşlarının düşmesinde de faydalıdır.

Brokoli

Kanser riskine karşı etkin bir koruma sağlar. İçeriğinde bol miktarda kalsiyum barındırmaktadır. Bu sayede kemik erimelerine karşı etkilidir. Vücuttaki mineral ve demir eksikliğini gidermekte olan brokoli vitamin bakımından oldukça zengindir.

Çörek otu

Çörek otu birçok faydası vardır. İştah açar ve vücut direncini artırır. Hazımsızlık çekenler için birebirdir. Gaz söktürücü özelliği vardır. Çörek otunu kokladığınız da baş ağrılarını hafifleterek keser.

Defne

Bu şifalı bitki birçok derde deva özellikle de vücudu terletir, ateşinizi düşürür ve vücuda rahatlık hissi verir. İdrar söktürür ve iştahınızı açar aynı zaman da sinir ağrılarını dindirerek sizi sakinleştirir.

Dereotu

Bu şifalı bitki yemeklerde ve salatalarda sıkça tüketilmektedir. Özellikle de iştah açar, zindelik verir, bağırsaklarda biriken gazı söker. Hazımsızlık çekenler için hazmı kolaylaştırmayı sağlar.

Ebegümeci

Şifalı bitkiler arasında olan ebegümeci özellikle göğsü yumuşatma, öksürük, mide bulantısı ve ateş gibi rahatsızlıklara iyi gelerek vücuda direnç sağlar. Boğaz ve bademcik iltihabının kurumasında etkin rol oynar.

Tarçın

Kan şekerini dengede tutan tarçın, diyabet öncesi ve diyabet evresinde tüketilmelidir. Vücuttaki insülinin daha iyi çalışmasını sağlayan tarçın, karaciğerin sağlıklı kalmasına da yardımcı olur.

Nane

Sindirim sorunları için nane bire birdir. Mide salgılarını arttırır ve bağırsakları rahatlatır. İsteyenler çay olarak her gün tüketebilir.

Adaçayı ve biberiye

Hafızanın güçlenmesi için adaçayı çok yardımcıdır. Biberiye ise daha atik olunmasını sağlar.

Maydanoz

Bir idrar söktürücü olan maydanoz, gözleri ultraviyole ışınlardan da korumaktadır.

Kediotu kökü

Uykuyu düzenleyen kediotu, etkili bir sakinleştiricidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu