Güzellik

Silikonlar hakkında bilinmeyenler

Estetik cerrahi ve güzellik uzmanı Yaşar Sarıgül, göğüslere yapılan yağ dokusu endeksi ile silikon arasındaki farklar neler onları anlatıyor.

Hamilelik esnasında çıkarılmasına gerek yok

Artık hamilelik dönemlerinde silikonların çıkartılmasına gerek kalmadı. Eskiden bizde hastalarımıza hamile kaldıklarında silikonlarını çıkarmalarını söylüyorduk fakat yapılan bir çok araştırma sonucunda hamile bayanlarda silikonların hiçbir zararı olmadığı öğrenildi.

Estetik operasyon geçiren hamile bayanlar çocukları olduğunda rahatça emzirebiliyor. Hem anne için hem de bebek için hiçbir sağlık sorunu yaratmıyor.

Silikonlarında bir ömrü var

Çoğu firma yapılan silikonların ömür boyu kullanılabileceğini söylüyor. Fakat doğa içinde bulunan hiçbir şeyin ömrü sonsuz değildir. 50 yıllık bir araştırma sonucunda silikonların ömrünün 15 yıl olduğuna ve 15 yıl sonra silikonların değiştirilmesi gerektiği açıklandı.

Elbette bu süre kişiye göre 15 yıldan daha fazla olabilir fakat sonsuza kadar kalıcı olması mümkün değildir.

Yağ dokusu enjekte etmenin olumlu ve olumsuz yönleri

Meme büyütme işlemi için silikon ve yağ sokusu enjekte edilmesi işlemi birbirine ikame işlemler değildir. Silikon yapılması işlemi hem istenilen hacmin verilmesi hem de o hacmin kalması için garanti bir işlemdir.

Yağ enjeksiyonu işlemi ise en az üç defa yapılan bir işlem. Her işlemde biraz yağ enjekte edebiliyoruz. Hatta ailesinde genetik olarak meme tümörü olan kişilerde problem yaratabilen bir operasyondur.

Meme içerisine yağ enjeksiyonu yapıldığında eğer meme içerisinde tümörler varsa, enjekte edilen yağlarda onlara benzeyerek memedeki tümör sayısını arttırabiliyor.

Sonuç olarak ailesinde meme tümörü olan, kendisi olma riski taşıyan ve meme tümörü olan kişilerin yağ dokusu enjekte işlemi yaptırmaması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu